Razie de amploare la Lugoj – amenzi de aproape 93.000 de lei, în câteva ore

Polițiștii Municipiului Lugoj și cei ai secțiilor 5, 6 și 7 rurale, împreună cu reprezentanți din cadrul I.T.M. Timiș și O.P.C. Timiș, au organizat marți, în intervalul orar 08:00 – 12:00, o acțiune în sistem integrat, cu efective mărite, în zona de competență a Poliției Municipiului Lugoj, în vederea creșterii vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională.

În cadrul celor 11 filtre organizate au fost legitimate 466 de persoane și controlate 338 de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 136 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 92.461 de lei, dintre care 123 de sancțiuni au fost aplicate conform OUG 195/2002 pentru nerespectarea normelor rutiere. De asemenea, 1 sancțiune a fost aplicată conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 1 sancțiune conform H.G. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și 1 sancțiune conform Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie„, transmite IPJ Timiș.

Au fost verificate 23 de societăți comerciale și au fost înmânate patru invitații de către reprezentanții I.T.M. Timiș și aplicate opt sancțiuni privind protecția consumatorilor și o sancțiune conform Legii 227/2015 – Codul Fiscal.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, patru permise de conducere, au retras trei certificate de înmatriculare și au constatat o infracțiune la regimul rutier, precum conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

În jurul orei 10:20, polițiștii Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Lugoj au oprit pentru control, pe strada Caraiman, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere.  

Polițiștii lugojeni vor continua activități de verificare, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole