Razie de amploare în Timișoara și localitățile limitrofe: localuri, sălile de jocuri, firme și spații de cazare verificate de polițiști – s-au dat 61 de amenzi

Polițiștii din Timișoara au organizat în noaptea de 1spre 2 iulie, în intervalul orar 22:00 – 02:00, o razie care a avut drept scop prevenirea/ combaterea unor situații cu risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Acțiunea preventiv-reactivă s-a desfășurat în sistem integrat, la care au participat peste 70 de polițiști de ordine publică, rutieră și investigații criminale, polițiști din cadrul BCCO Timişoara, polițiști din cadrul IPTF Timişoara și jandarmi din cadrul IJJ Timiș/Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timisoara.

S-a acționat în două etape, atât în mediul urban cât și în mediul rural din zona de competență a Poliției municipiului Timișoara și s-a urmărit prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Pe durata acțiunii au fost controlate 51 de localuri publice și săli de jocuri de noroc, precum și 72 de societăți comerciale și spații de cazare„, transmite IPJ Timiș.

Astfel că, au fost legitimate 591 de persoane, 264 de autovehicule controlate și au fost efectuate 124 de testări cu aparatul etilotest și 5 cu aparatul drugtest, fiind depistată o deținere de substanțe psihoactive.

Au fost acționate 39 de butoane de panică, nefiind constate nereguli și au fost conduse la sediul poliției opt persoane în vederea identificării și amprentării.

De asemenea, au fost depistați în Timișoara 12 cetățeni străini, care aveau asupra lor documente valabile pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, atât pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, cât și pentru încălcarea normelor rutiere, iar ca măsuri complementare au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare„, mai transmite IPJ Timiș.

Sâmbătă, în jurul orei 23:00, un bărbat a fost depistat conducând un motociclu pe Calea Medves din Moșnița Nouă, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 1,24 mg/l alcool pur în aerul respirat. De asemenea, acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii au întocmit dosar penal.

Astfel de acțiuni vor continuă și în perioada următoare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole