Razie a polițiștilor din Buziaș și Lugoj. S-au dat amenzi de peste 11.000 de lei. Au fost reținute și patru permise de conducere

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Buziaș împreună cu cei ai Poliției Municipiului Lugoj au desfășurat o acțiune ieri, în intervalul orar 14:30-21:00, în Buziaș și în localitățile Bacova, Silagiu, Sinersig și Nitchidorf, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră,  prevenirii activităților infracționale, precum și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.385 de lei, pentru nerespectarea prevederilor rutiere, iar patru amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 1.200 de lei.

De asemenea, au fost reținute patru permise de conducere, au fost retrase două certificate de înmatriculare și au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier (conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului).

„Recomandăm conducătorii auto să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri”, transmite IPJ Timiș.

Polițiștii vor acționa și în zilele următoare pentru prevenirea evenimentelor negative.

Ieri, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Buziaș au oprit pentru control pe DJ 592B un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 68 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.59 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole