Râuri exploatate ilegal în Hunedoara și Alba

Apele Române şi Poliţia au dat amenzi de 190.000 de lei pentru exploatarea ilegală a unor agregate minerale, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Apelor Române.

În perioada 14 – 17 iulie, echipe de inspectori din cadrul Apele Române Olt, Apele Române Prut-Bârlad şi Apele Române Banat, ale Inspectoratului General al Poliţei Bucureşti şi ale Inspectoratelor Judeţene de Poliţie au verificat activitatea de exploatare a agregatelor minerale din bazinul hidrografic Mureş, respectiv din judeţele Mureş, Hunedoara şi Alba. Fiecare echipă a fost însoţită de un topograf autorizat.

În cadrul acestor controale, au fost aplicate sancţiuni în valoare de 190.000 de lei.

„Echipele de control au verificat măsurile dispuse prin actele de reglementare, tehnologia de exploatare folosită, existenţa bornelor perimetrale, gropi sau denivelări ale perimetrelor. De asemenea, au fost verificate buletinele de analize cu privire la respectarea indicatorilor de calitate ai apelor uzate evacuate în cursurile de apă de la staţiile de sortare – spălare de agregate minerale”, au mai scris reprezentanţii Apelor Române.

Acţiunile de verificare şi control comune între Apele Române şi alte instituţii abilitate vor continua la nivel naţional până la sfârşitul anului, se mai spune în postare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole