Raed Arafat: tinerii și copiii sunt cei mai afectați de varianta Delta și sunt predispuși să facă o formă gravă a bolii și să ajungă chiar și la ATI

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că  varianta Delta afectează  copiii și tinerii, în special cei care nu sunt vaccinați și atrage atenția că o parte dintre aceștia sunt predispuși să facă o formă grava a bolii și să ajungă chiar și la ATI.

Arafat a precizat că vaccinarea este singura soluție pe care populația o are la dispoziție pentru a evita ca cei infectați să facă o formă gravă și să ajungă la terapie intensivă din cauza COVID-19.

El a subliniat că tulpina Delta afectează mai mult persoanele nevaccinate, în special copiii, care ar putea ajunge la ATI și îndeamnă părinții la responsabilitate, întrucât avem soluția de a ne proteja, respectiv vaccinarea.

„Varianta Delta are un efect mult mai mare asupra copiilor, este posibil să ne trezim cu mai mulți copii infectați și o parte din ei în terapie intensivă”, a spus șeful DSU.

Raed Arafat susține că deja s-au luat decizii la nivelul Ministerului Sănătății pentru suplimentarea paturilor în spitalele suport COVID-19.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole