VEST: un spital municipal dotat în premieră cu un RMN de ultimă generaţie – a costat 6 milioane de lei

Spitalul municipal „dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a primit, joi, un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de ultimă generaţie, echipamentul medical fiind achiziţionat în baza unei finanţări în valoare de aproape 6 milioane de lei oferită de Ministerul Sănătăţii, a informat Primăria Hunedoara.

Aparatul RMN, primul de acest fel din istoria spitalului, va putea fi utilizat din prima parte a anului viitor, după ce se vor parcurge diferitele etape de montaj, reglaje, probe şi autorizări necesare pentru acest aparat, a precizat sursa citată.

Până acum, investigaţiile RMN erau efectuate la Hunedoara cu ajutorul unui aparat ce aparţine unui operator privat, procedura fiind decontată de spital pentru pacienţii care erau internaţi în unitatea medicală.

În acest context, conducerea spitalului apreciază că prin achiziţia noului RMN se vor putea asigura servicii medicale de înaltă calitate, dar vor fi reduse şi cheltuielile ce rezultau în urma investigaţiilor RMN.

De asemenea, vor fi reduşi timpii de aşteptare până la efectuarea unei investigaţii RMN, deoarece programările la aparatele existente în judeţul Hunedoara depindeau de fondurile disponibile.

Spitalul Municipal Hunedoara este unul dintre cele mai mari din judeţ, are 640 de paturi şi deserveşte circa 100.000 de locuitori din oraş şi din localităţile arondate.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole