Timișoara: 40 de infuzomate pentru îmbunătățirea tratamentului pacienților oncologici, achiziționate cu bani din donații

Asociația Oncohelp a anunțat că proiectele caritabile Crosul Onco Help și Gala Dovleacul Roz, organizate în acest an, s-au bucurat de un real succes. Astfel că, s-au strâns 45.000 euro, bani cu care au fost cumpărate 40 de infuzomate, acele pompe volumetrice necesare pentru administrarea cu precizie a tratamentelor perfuzabile.

Infuzomatele reprezintă un sistem integrat de control al tratamentului administrat, limitând posibilele erori și oferind o și mai mare siguranță pacientului.

 „Misiunea Asociației OncoHelp a fost întotdeauna ghidată de angajamentul luat pentru îmbunătățirea tratamentului și, implicit, a calității vieții pacienților noștri. Cu fiecare proiect pe care îl derulăm, ne propunem să aducem o schimbare semnificativă în îngrijirea pacienților oncologici. Cele două proiecte, Crosul OncoHelp și Dovleacul Roz nu au fost doar campanii de strângere de fonduri, ci expresii ale solidarității și empatiei față de cei afectați de această boală cumplită. Ele au adus împreună comunități, au stârnit conștiința publică și au subliniat importanța sprijinului colectiv în fața provocărilor cu care se confruntă pacienții noștri. Infuzomatele nu reprezintă doar un dispozitiv medical, ci reflectă susținerea pe care comunitatea din Timișoara, și nu numai, o oferă celor care luptă cu această boală. Această achiziție nu este doar un pas înainte în modernizarea dotărilor medicale, ci și o manifestare a implicării fiecărui donator și participant la aceste proiecte, într-un efort comun de a face o diferență reală. Mulțumim fiecărui susținător, sponsor, donator și participant la cele doua proiecte care au făcut posibilă această achiziție”, spune prof. dr. Șerban Negru, președinte Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Aparatele au fost deja montate lângă fiecare fotoliu pe care stau pacienții pentru administrarea tratamentului chimio și suportiv, în zona spitalizării de zi.

 „Suntem recunoscători comunității care a susținut de fiecare dată proiectele noastre. Această achiziție nu este doar un pas înainte în îmbunătățirea condițiilor de tratament, ci reprezintă o investiție în binele și sănătatea pacienților noștri. Infuzomatele vor spori eficiența tratamentelor și vor contribui semnificativ la confortul bolnavilor, oferindu-le șansa unei vieți mai bune. Infuzomatele nu sunt doar dispozitive medicale, ci instrumente vitale pentru administrarea corectă și eficientă a tratamentelor oncologice. Ele facilitează adaptarea tratamentelor la nevoile individuale ale fiecărui pacient, asigurând o îngrijire personalizată și de înaltă calitate. Prin aceste proiecte, am reușit să demonstrăm că, atunci când ne unim, putem face lucruri remarcabile”, spune dr. Valeriu Borugă, manager Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Această achiziție face parte din planul de dezvoltare continuă a serviciilor medicale pe care Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp le oferă pacienților oncologici.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole