PSD Timișoara se opune intenției administrației Fritz de majorare a impozitelor pe clădiri. Grupul consilierilor locali PSD va propune trei amendamente

Grupul consilierilor locali ai PSD Timişoara se opune intenţiei de majorare a impozitelor pe clădiri, anunţată de administraţia Fritz, şi va propune trei amendamente la proiectul de Hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale în municipiu pentru anul 2022, care va fi votat în plenul Consiliului Local la finalul acestei luni.

Primul amendament va viza reducerea impozitului pe clădiri pentru persoanele juridice la 1,2%, această propunere fiind susţinută şi anul trecut de grupul PSD de consilieri municipali, dar nu a întrunit numărul necesar de voturi.

„Vom convinge cel puţin 14 din cei 27 de colegi că este nevoie să ofere un sprijin concret mediului de afaceri timişorean, sufocat în ultimii patru ani de cele mai mari taxe şi impozite locale din România. Acest amendament îi dă o ultimă şansă primarului Dominic Fritz să îşi onoreze promisiunile lansate anul trecut la dezbaterea publică pe tema taxelor şi impozitelor, când a afirmat public că va lua în calcul o relaxare fiscală pentru 2022. ‘Relaxarea’ propusă timişorenilor, în varianta USR-istă, vizează păstrarea plafoanelor maxime la impozitele pentru agenţii economici şi triplarea lor pentru persoanele fizice”, arată un comunicat al PSD Timişoara.

Al doilea amendament se referă la păstrarea cotei de 0,6% a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice, care este, de asemenea, cea mai mare din ţară şi fără majorarea gândită de conducerea Primăriei Municipiului Timişoara.

„Triplarea sa este aberantă şi nocivă, iar argumentul domnilor Dominic Fritz şi Matei Creiveanu (city managerul municipiului – n.r.), că s-ar elimina o inechitate în raport cu persoanele juridice demonstrează un anumit nivel precar şi rudimentar de pregătire şi viziune economică de dreapta, în condiţiile în care o persoană fizică plăteşte lunar la stat un procent de 10,5% din veniturile din închiriere, în timp ce o firmă are o cotă de impozitare de 1%”, argumentează social-democraţii timişoreni.

Cel de-al treilea amendament vizează reducerea cu 10% a impozitelor pe clădiri pentru persoanele juridice care plătesc integral până la data de 31 martie această obligaţie fiscală.

„Anul trecut, un amendament similar, propus de un coleg liberal, a fost aprobat, însă în acest an optica economică USR-istă a eliminat şi acest ajutor pentru mediul de afaceri din Timişoara”, mai menţionează aleşii locali ai PSD Timişoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole