PSD Timiș: vom face demersuri pentru a curăța Consiliul Județean de apropiații inutili ai lui Alin Nica – pe Marian Vasile l-a numit ca răsplată în lupta internă cu Nicolae Robu

PSD Timiș își oferă serviciile pentru a-l ajuta să rămână în funcție pe Alin Nica, cel mai slab președinte din istoria Consiliului Județean Timiș și singur acuzat vreodată de faptul că nu stă nici măcar la birou.

Astfel, filiala social-democrată precizează într-un comunicat de presă că va face demersuri pentru a curăța Consiliul Județean de apropiații inutili ai lui Alin Nica, probabil din imposibilitatea acestuia de lua orice decizie în propria echipă.

Reacția PSD Timiș este una normală, având în vedere că își ajută practic un frate vitreg, deoarece nașul lui Alin Nica, șeful PNL Timiș, este nimeni altul decât influentul primar PSD din Becicherecu Mic, Raimond Rusu, a cărui familie a deținut firma de mobilă Casa Rusu.

Mai mult, Cristian Rusu, fratele primarului PSD din Becicherecu Mic, a fost recent numit șef la PNL Dumbrăvița.

Așadar, demersul PSD Timiș este unul legitim, mai ales că Alin Nica a menținut în funcții și în posturi publice o serie întreagă de PSD-iști aflați în administrația județeană.

Desființarea postului de manager al județului Timiș, ocupată de liberalul Marian Constantin Vasile, a născut o serie de discuții în spațiul public, pentru a căror lămurire este necesar să venim cu câteva precizări foarte importante. Cronologia este următoarea: președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, l-a numit pe Marian Vasile în funcția de manager al județului drept răsplată pentru munca din campania electorală, dar mai ales pentru aportul acestuia în lupta internă din partid cu fostul președinte Nicolae Robu. Sinecura i-a venit mânușă lui Marian Vasile până când în interiorul PNL a început un nou război, parte componentă a acestuia fiind chiar Vasile. Răzmerița liberală l-a făcut pe Alin Nica să ceară demisia subalternului său din funcția primită cadou, însă s-a lovit de un refuz. Drept răzbunare, Nica i-a retras managerului toate atribuțiile, acesta ajungând să păzească serverele Consiliului Județean Timiș și să fie plătit pentru această mare responsabilitate cu 2000 de euro pe lună. Scurgerea banilor publici în buzunarul unui om fără nicio atribuție și nicio contribuție la bunul mers al lucrurilor trebuia să înceteze, iar singura variantă viabilă era desființarea postului pe care îl ocupa Marian Vasile. Am spus singura viabilă pentru că mai exista una: demisia lui Alin Nica, însă acest lucru nu se întâmplă pentru lucruri mult mai grave, cum ar fi dezastrul administrativ pe care l-a creat. Îl asigurăm pe președintele Consiliului Județean Timiș că vom face și alte demersuri asemănătoare, dacă va fi cazul, pentru a curăța instituția și de alți apropiați de-ai săi inutili, fie că se numesc Proteasa sau altfel“, se arată în comunicatul PSD Timiș, semnat de liderul grupului consiliilor PSD din CJ Timiș, Alexandru Iovescu.

Reamintim că plenul Consiliului Județean Timiș a aprobat miercuri o nouă organigramă a instituției, care prevede desființarea postului de administrator public, funcție ocupată de Marian C. Vasile, un fost apropiat al șefului PNL Timiș, Alin Nica.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole