PROGRAM. Timișoara 2023 – Zambara Kabarett, spectacol în limba sârbă, Pescărușul în cadrul TESZT, Crăiasa zăpezii, Expo Multimedia Tm2023

Săptămâna aceasta îți propunem un calendar cultural captivant. Alege spectacolul de teatru, concertul, sau conferința care ți se potrivește și asigură-te că vii însoțit de prieteni și familie, pentru experiențe de

👉Duminică, 28 mai:

🎭Teatrul Maghiar – Sala Studio – ora 16:00 – „Fiul nostru”. Spectacol interpretat în limba sârbă, cu supratitrare în maghiară, română și engleză.

🎭Teatrul Basca – ora 16:00 – „Zambara Kabarett”, interpretat în limba română, cu supratitrare în maghiară și engleză. Spectacolul face parte din EXT@TESZT, secțiunea dedicată teatrului independent din Timișoara.

🎭Aerodrom Cioca – ora 16:00 –„Pescărușul”. Producție artistică în cadrul TESZT 2023. Spectacolul este interpretat în limba engleză, cu supratitrare în limbile maghiară și română. Se oferă transport de la Piața 700 la aerodromul Cioca (plecare 15:30) și retur.

🎭Teatrul Maghiar – Sala Mare – ora 18:00 – „Foamea”. Spectacol interpretat în limba maghiară, cu supratitrare în română și engleză.

🎼Sinagoga din Cetate – ora 19:00 – „Muzica țărilor dunărene”, recital cameral susținut de Trio Contraste, ansamblul oficial al Filarmonicii Banatul Timișoara. Soliști: Ion Bogdan Ștefănescu – flaut Muramatsu, Doru Roman – percuție și Sorin Petrescu – pian.

🎭Teatrul Maghiar – (Atelier de Pictură) – ora 20:30 – Spectacol nonverbal, „Veneția + Morții. Recviem pentru un oraș”.

👉Luni, 29 mai:

🎼Filarmonica Banatul – Sala Capitol – ora 19:00 – Recital cameral ce îi are ca protagoniști pe violonistul Valentin Șerban și pe pianistul Mihai Diaconescu.

👉Marți, 30 mai:

✏️Palatul Ștefania – „Eu și linia”, un joc-atelie care pornește de la forme de bază (punctul și linia) și le transformă în spaţii și mișcări, dedicate copiilor și adulţilor, conduse de artistele Mădălina Dan (coregraf) și Maria Mandea (artist vizual). Mai multe informații referitoare la înscriere se pot găsi pe pagina principală a Institutului Prezentului.

🎼Centrul Reformat Noul Mileniu – ora 19:00 – „La Nascita del Violoncello Solo”, recital susținut de excepționalul violoncelist francez Bruno Cocset.

👉Miercuri, 31 mai:

🎭Teatrul German – ora 13:30 – „Crăiasa zăpezii”, un basm pentru cei mici și cei mari, de de Evgheni Schwarz, în regia lui László Béres (a.G.).

📖Universitatea de Vest – Aula Magna – ora 18:00 – „A scrie, a traduce”, o seară fascinantă, dedicată pasiunii pentru literatură și traducere, în compania apreciatului scriitor Mircea Cărtărescu și talentatului traducător și interpret literar, Bruno Mazzoni. Pentru a participa la eveniment, este necesară înregistrarea prealabilă, prin completarea formularului online de pe pagina de Facebook a UVT.

🎼Filarmonica Banatul – Sala Capitol – ora 19:00 – concert extraordinar al renumitei Orchestre Naționale a Franței, sub bagheta dirijorală a maestrului Cristian Măcelaru. Solist al concertului va fi pianistul francez David Fray.

👉Joi, 1 iunie:

🎭Teatrul German – ora 18:00 – „Crăiasa zăpezii”, un basm pentru cei mici și cei mari, de de Evgheni Schwarz, în regia lui László Béres (a.G.).

🎼Filarmonica Banatul – Sala Capitol – ora 19:00 – concert extraordinar al renumitei Orchestre Naționale a Franței, sub bagheta dirijorală a maestrului Cristian Măcelaru. Solista concertului fi violonista Sarah Nemțanu.

🎨Centrul de Proiecte (str. V.Alecsandri, nr.1) – ora 17:00 – Expo Multimedia Tm2023 a artiștilor plastici timișoreni din Germania și Anglia. Fiecare artist va fi reprezentat prin 1-2 roll-ups echipate cu un cod QR, care prin fotografierea cu un smartphone permite vizualizarea galeriei virtuale a artistului respectiv. În curtea interioară vor fi expuse reproduceri după lucrările de grafică monumentală a lui Bruno Bradt și după sculpturile lui Walter Andreas Kirchner. Vernisajul va fi deschis în perioada 1-9 iunie.

👉Vineri, 2 iunie:

🎼Biserica Millennium – ora 19:30 – Orchestra simfonică și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara, alături de Corul de copii al Liceului de Artă „Ion Vidu” se reunesc pentru un concert vocal-simfonic extraordinar, condus de maestrul Gabriel Bebeșelea și Cristian Spătaru. Evenimentul închide Festivalul Timișoara Muzicală. Dirijorii corurilor: Iosif Todea și Maria Gyuris.

Lista cuprinde evenimentele instituțiilor de cultură din subordinea Primăriei Timișoara și proiectele înscrise în Programul ”Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, finanțate prin Centrul de Proiecte.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole