PROGRAM. Ruga Timișoarei și Ziua Minorităților în Parcul Rozelor – cu Ansamblul Timișul și Deian Galetin, Zorica Savu, Adrian Stanca, Lioara Boșcu, Carmen Popovici-Dumbravă, Dumitru Stoicănescu și Ramona Vița

Începutul de toamnă vine cu o importantă sărbătoare a orașului: hramul Catedralei, de ziua Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, însoțit de evenimentele asociate, Ruga Timișoarei și Ziua Minorităților, care încheie stagiunea în aer liber din Parcul Rozelor.

Între 14 și 17 septembrie va fi celebrat spiritul unic al Timișoarei multiculturale.

PROGRAM:

Joi, 14 septembrie 2023, ora 20:00, Piața Sfântul Gheorghe

„Minunile Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș” – spectacol-rugăciune, despre minunile Sfântului Iosif, cu actorii: Cătălin Ursu, Ana-Maria Cojocaru, Raul Lăzărescu, Raul Bastean și Nuți Dorobanțu.

Interpretează: Alina Mihocaș și Corala „Contrast”. Dirijor: Vasile Bădescu

Se împlinesc aproape 400 de ani de când Sfântul Iosif a stins văpaia, prin puterea rugăciunii, devenind apărătorul pompierilor și tot aproape 400 de ani de pomenire neîntreruptă a numelui său pe pământ bănățean. Ne vedem, așadar, în Piața Sfântul Gheorghe, pentru a-l pomeni împreună, prin artă, pe Sfântul Iosif și pentru a-i cinsti, în amintirea sa, pe pompierii timișoreni și de pretutindeni.

Vineri, 15 septembrie 2023

ora 9:30, Catedrala Mitropolitană, Sfânta Liturghie Arhierească

ora 18:00, Parcul Rozelor, Spectacol și joc de Rugă

Încing jocul de Rugă orchestra și dansatorii noștri de la Ansamblul „Timișul”, însoțiți de soliștii Lioara Boșcu, Carmen Popovici-Dumbravă, Zorica Savu, Adrian Stanca, Dumitru Stoicănescu și Ramona Vița.

Dirijor: Deian Galetin. Coregrafi: Maria Dudău-Topciov și Ciprian David

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, ora 18:00, Parcul Rozelor

Ziua Minorităților

Ruga este, pentru comunități, un prilej de întâlnire cu cei dragi, care îți calcă pragul, în zi de sărbătoare. Astfel, pe 17 septembrie, Parcul Rozelor va fi gazdă pentru prietenii noștri, reprezentanți ai multiculturalității timișorene, care nu este și nu trebuie să devină niciodată un clișeu, ci trebuie cultivată și dusă mai departe, cât mai departe, peste timp.

Ne vedem, așadar, în Parcul Rozelor, cu ucraineni, nemți, unguri, sârbi, bulgari, evrei și cu toți cei cu care împărțim pământul binefăcător al Timișoarei, de veacuri sau din vremuri mai noi. Invitați speciali: Urban Verbunk (Ungaria) și stegarii din Carpineto Romano (Italia).

Duminică, 17 septembrie 2023, ora 18:00, Parcul Rozelor

Ruga Tinerilor

„Ruga Tinerilor” este expresia dorinței noastre de a duce mai departe tradiția, obiceiurile, jocul și cântul popular, cu implicarea tinerilor timișoreni.

În program: spectacol cu Ansamblul „Timișul” Tineret; poezie dialectală cu copiii de la Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara; „Cântec, joc și grai străbun”, cu laureații concursului omonim, organizat de Liceul de Artă „Ion Vidu” Timișoara. Seara se va încheia cu jocul de Rugă, însuflețit de talentații tineri soliști Alexandra Acs, Maria Bartulov, Ana-Gabriela Coțe, Dorinel Gavriluț-Pârvoni, Ana-Maria Moldovan, Georgiana Necșa, Bianca Opăriuc, Denisa Peia, Maria Șaptebani, Vlad Văcaru și Adonis Vojin (Serbia).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole