Producătorii locali primesc ajutor – acord semnat între Casa Regală, Universitatea de Agronomie din Timișoara și Profi

Un acord tripartit pentru susținerea producătorilor locali a fost semnat astăzi de către Familia Regală a României, Universitatea de Științele Vieții “Mihai I” din Timișoara și lanțul de magazine Profi, în cadrul unui eveniment desfășurat la Palatul Elisabeta, din capitală, eveniment intitulat Seara Producătorilor Locali. Alături de reprezentanți ai celor trei semnatari, la eveniment au participat producători locali, membri ai corpului diplomatic și jurnaliști.

“De mai mulți ani promovăm parteneriate separate atât cu Casa Regală a României, cât și cu Universitatea timișoreană pentru a găsi modalități cât mai bune de susținere a producătorilor locali,” a declarat Gaetan Pacton, Directorul general Profi. “A venit momentul să ne dăm mâna pentru ca împreună să putem oferi și mai mult sprijin acestor producători, în beneficiul lor și al consumatorilor.”

„Produsele tradiționale românești de bună calitate merită o susținere cât mai amplă. Prin acordul semnat astăzi cu acești doi puternici parteneri ce reprezintă atât știința, cât și piața de la noi, încurajăm producătorii locali să mențină cât mai nealterate frumoasele noastre tradiții culinare,” a afirmat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României. “În vara asta, la Apoș, la inițiativa Profi am simțit o dată în plus cât de gustoase sunt produsele românești locale; ne propunem ca în primăvară să facem și la Castelul de la Săvârșin un târg al producătorilor locali pentru a-i promova și a le da cât mai multe motive să continue aici, în țară, minunatele noastre tradiții.”

“Universitatea noastră deține un bogat tezaur de resurse pe care acum le punem și la dispoziția producătorilor locali în așa fel încât aceștia nu doar să poată accesa fondurile europene de care au nevoie pentru a duce mai departe valoroasa lor tradiție și experiență, dar și pentru a face față cu bine pe noi piețe de desfacere,” a afirmat Prof.Univ.Dr. Cosmin Alin Popescu, Rectorul Universitatii de Științele Vieții “Mihai I” din Timișoara.

Cu peste 1600 de magazine prezente în mai bine de 770 de localități, lanțul românesc de retail modern Profi este cel mai mare angajator din țară.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole