Timișoara: lucrările la Centura de Sud sunt finalizate în proporție de 85% – problema de la Urseni va fi rezolvată printr-un pasaj

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă desfășurată pe Drumul Boilor, că varianta de ocolire a Timişoarei, pe centura sud, care asigură ieşirea spre Serbia, este realizată în proporţie de 84% şi va fi dată în folosinţă în iulie.

Tronsonul are o lungime de 25,69 kilometri, iar valoarea investiție se ridică la 384 milioane de lei şi va face legătura şi cu centura de nord a municipiului Timişoara, cu ieșire pe autostrada A1.

În luna iulie, centura va intra în trafic. Astăzi, şantierul este la 85% realizat, urmând ca în în iulie să fie gata şi celelalte procente. Mobilizarea este foarte bună şi asigură menţinerea termenului de finalizare pentru luna iunie. În prezent, peste 180 muncitori și mai mult de 70 de utilaje lucrează pe cei 25,69 de km ai Variantei Ocolitoare Timișoara Sud, pe care s-a așternut deja peste 70% din asfalt„, a afirmat ministrul Sorin Grindeanu.

Ministrul a spus că va fi rezolvată și problema cetățenilor din Ursei și va fi construit un pasaj, dar după terminarea lucrărilor la centură.

La finalul anului 2021 am semnat la Prefectură un protocol cu Fritz, cu primăria, în care ei s-au angajat la ceva. Au terminat și acum se lucrează la acel sens giratoriu. Mai aveam o problemă cu pasajul de la Urseni. Acolo exist o problemă cu locuitorii, care au reclamat inexistența unui sens giratoriu în centură. Noi avem proiectul care a fost aprobat în urmă cu câțiva ani, iar procedura e următoarea: finalizăm în iulie lucrările la centură, recepționăm, și deja lucrăm la faza următoare prin care să rezolvăm problema celor de la Urseni și a nume un pasaj, pentru că ei au intrare și ieșire din centură și atunci e vorba doar de a traversa centura dar trebuie să finalizăm investita actuală. Dacă ne-am fi apucat acum, iarăși dădeam peste cap și pierdeam foarte mult timp„, a mai precizat ministrul Transporturilor.

Totodată, el a arătat că au fost înregistrate zilele trecute cinci oferte la termenul pentru continuarea acestei centuri pe partea de vest, la patru benzi, cu câte două benzi pe sens.

Sunt cinci oferte care vor fi tratate cu celeritate, astfel ca în cel mai mult timp să semnăm contractul. Îmi doresc să fiu în funcţie şi atunci când semnăm contractele şi pentru centura de vest. Se finalizează studiul de fezabilitate şi pentru Timişoara-Moraviţa; mai sunt câteva noduri care trebuie recepţionate, iar la început de iulie vom avea hotărârea de guvern de aprobare a indicatorilor pentru drumul expres Timişoara – Moraviţa„, a evidenţiat Sorin Girndeanu.

Ministrul Transporturilor a mai adăugat că îşi doreşte să fie semnate cât mai curând contractele, deoarece astfel „nimeni nu mai poate trece pe plan secund investiţiile aflate în derulare, în judeţ”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole