Primarul Lugojului, Claudiu Buciu: USRPLUS-PSD-PMP au votat împotriva angajării de noi medici

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu, spune că la ultima ședință a Consiliului Local alianța nou formată, compusă din USRPLUS-PSD-PMP, s-a opus angajării de medici.

“Populismul politicienilor locali dea-lungul ultimilor 31 de ani, ne-a adus în stadiul în care suntem. “Nu luăm măsurile necesare în mod evident” pentru că ne dăunează electoral – aceasta a fost deviza politicienilor locali. Dincolo de asta, s-au gândit cu preponderență la “beneficiile” nelegale ce au curs din calitatea domniilor lor de politicieni. Două puncte de pe ordinea de zi i-au coagulat pe domnii politicieni de rit vechi, unii vechi, alții “noi”. Alianța USRPLUS-PSD-PMP a votat, culmea, împotriva angajării de noi medici la Spitalul Municipal!”, a spus Claudiu Buciu.

Consilierii locali nu știu cum sunt plătiți medicii

“Am fost întrebat cum justific această măsură, pentru ce sunt necesare aceste angajări… consilierii din alianța mai sus amintită motivând că vom avea costuri mai mari. Trecând peste faptul că opozanții acestei măsuri habar nu au că salariile medicilor nu se plătesc din bugetul local, aceasta este absolut necesară pentru a crește calitatea serviciilor din spitalul nostru. Suntem deficitari la condițiile de cazare, la aparatură, dar și la personal. Încercăm să reparăm tot ce putem. Am alocat sume considerabile pentru renovări și dotări. Am obținut finanțări de la Consiliul Județean Timiș, de la Ministerul Sănătății și ne-a fost aprobată o cererea de finanțare (5,3 milioane de euro) în cadrul POIM derulat din fonduri UE. Facem eforturi să obținem finanțare și pentru construcția unui spital nou. Însă nimic din toate acestea, fără personal medical suficient și bine calificat, nu vor crește semnificativ calitatea serviciilor prestate pacienților”, a mai precizat primarul Lugojului.

Au apărut două noi focare de Covid-19

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că au apărut două noi focare de Covid-19. În total sunt trei focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică. Primul apărut în…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole