Timișoara: digitalizare de 1 milion de euro la Spitalul CFR – actuala rețea de internet depășită și subdimensionată pentru nevoile actuale

Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, a anunțat zilele trecute că 11 unități sanitare din Timiș își vor moderniza sistemele informatice, cu fonduri europene obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Spitalul CFR din Timişoara se află pe lista unităţilor sanitare selectate pentru finanţare prin PNRR cu aproape 1.000.000 de euro.

Banii sunt alocaţi pentru digitalizare, întrucât reţeaua de internet a spitalului este veche şi subdimensionată.

În contextul în care unitatea noastră sanitară are o rețea de internet depășită și subdimensionată pentru nevoile actuale, proiectul nostru dezvoltare sistemelor informatice și a infrastructurii digitale din cadrul Spitalului Clinic CF Timișoara ne-ar ajuta enorm în îmbunătățire a mai multor proiecte. Pe lângă faptul că ne-ar ajuta să ținem o evidență clară a medicamentelor intrate în gestiune, am putea ține de asemeni, o evidență electronică detaliată a fiecărui pacient pe care îl tratăm, atât în spital, cât și în ambulatoriul de specialitate”, spune purtătorul de cuvânt al unității medicale, Adela Filipescu, într-un comunicat de presă.

Toate acestea vor reduce timpul de așteptare, dar şi definirea unor scheme de tratament. De asemenea, s-a avut în vedere securitatea digitală a sistemului pentru protecția împotriva accesului neautorizat.

Au mai depus proiecte pentru finanțarea digitalizării Spitalul Județean, Municipalul din Timișoara, Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul de Copii, dar si unitățile sanitare din Deta, Făget, Jimbolia, Sânnicolau Mare și Gătaia, precum și Centrul din Buziaș.

Niciun caz nou de Covid-19 în Timiș

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Timiș, în contextul pandemiei Covid-19, se prezintă astfel: Niciun caz nou de COVID-19 în ultimele 24…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole