Primăria Timișoara vrea să finanțeze două pasarele pentru pietoni și bicicliști în valoare de 17 milioane de lei prin programul Anghel Saligny

Primăria Timișoara depune pentru finanțare pe programul Anghel Saligny două proiecte de mobilitate urbană, în valoare de peste 17 milioane de lei.

Este vorba despre două pasarele, care vor scurta distanțele pentru pietoni și bicicliști, în zona centrală și în zona Iosefin și vor încuraja mobilitatea activă, în defavoarea deplasărilor cu mașina personală.

“Pasarela pietonală din zona Universității de Vest – construcție nouă – va fi amplasată între Podul Michelangelo și Podul Mihai Viteazul și va servi la parcurgerea mai facilă a traseului dintre B-dul Vasile Pârvan și centrul istoric al orașului, de către pietoni și bicicliști. Pasarela Gelu – Crizantemelor din zona Iosefin-Dâmbovița, aflată într-o stare avansată de degradare, va asigura legătura cu Turnul de Apă, care se află în reabilitare. În urma modernizării, pasarela va avea culoare pietonale și cicliste precum și zone de spațiu verde. Pasarela va fi iluminată arhitectural și va avea parapete de protecție“, se arată într-un comunicat al municipalității.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole