Primăria Timișoara va reabilita Școala Gimnazială 15 din Fratelia cu fonduri europene – costă 2,7 milioane de lei

Primăria Timișoara primește finanțare pentru încă un proiect de infrastructură de învățământ. Școala Gimnazială 15 din Fratelia va fi reabilitată cu fonduri europene.

Reabilitarea imobilului situat pe str. Chișodei nr.1/A din Timișoara se va face păstrând destinaţia şi funcţiunea actuală de școală pentru corpul A, iar pentru corpul B se va schimba destinația din magazii și ateliere în școală.

Corpul A al clădirii va fi reabilitat termic prin montarea unui termosistem și izolarea planșeului de la etaj. Vor fi schimbate finisajele exterioare. Corpul B al clădirii, o anexă cu spații de depozitare și ateliere care nu mai sunt folosite de 15 ani, va fi extins pe vertical cu un etaj și va fi recompartimentalizat pentru a găzdui în viitor 96 de elevi. Astfel, vor fi realizate 4 clase noi, o casă nouă de scări, grupuri sanitare și spațiu pentru recreație/sală multifuncțională. Școala Gimnazială nr.15 este amplasată în zona de sud a orașului, fiind învecinată cu Biserica Ortodoxă din cartierul Fratelia, alături de care formează centrul de cartier. În clădirea actuală cu funcțiune de școală primară și gimnazială învață 300 de elevi“, a declarat primarul Dominic Fritz.

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea nivelului educațional prin cresterea accesului și participării la educația timpurie/învățământ primar și gimnazial, precum și reducerea abandonului școlar.

Proiectul are o valoare de 2,7 milioane de lei cu TVA inclus, din care 2,6 fonduri europene.

Municipalitatea a anunțat că va primit finanțare europeană și pentru o creșă nouă care va fi construită în zona Bucovina și a cărei valoare se ridică la peste 14 milioane de lei, așa cum puteți citi AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole