Primăria Timișoara solicită încă 39 de milioane de lei prin PNRR pentru trei proiecte – în total până acum au fost depuse 22 de proiecte în valoare de 509 milioane de lei

Primăria Timișoara a solicitat finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru mai multe proiecte, care vizează obiective de investiții în școli și spitale. În prezent, au fost depuse trei proiecte noi pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice ale municipiului.

Proiectele sunt:

– „Realizare șarpantă, reabilitarea termică și modificări interioare la corp școală Colegiul Național Ana Aslan Timișoara” – 5.380.422,49 lei (TVA inclus)

– „Lucrări de reabilitare pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon prin creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile a complexului de clădiri Clinicile Noi din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara” – 19.002.772,81 lei (TVA inclus)

– „Reabilitare Școala Gimnazială 1- Școala Verde Inteligentă” – 14.427.114,42 lei (TVA inclus)

Reabilitarea Colegiului „Ana Aslan” include izolarea termică a pereților exteriori, a planșeului superior și a celui inferior, înlocuirea tâmplăriei. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru consumul de energie pentru iluminat, iar o cincime din necesarul clădirii va fi furnizat din surse regenerabile.

Eficientizarea energetică de la Clinicile Noi vizează reabilitarea termică a clădirilor Spitalului Municipal de pe strada Gheorghe Dima, nr. 5. Sunt vizate mai multe intervenții precum anveloparea exterioară, reabilitarea rețelei de apă caldă de consum, modernizarea sistemului de climatizare și ventilare mecanică și realizarea unui sistem de management energetic integrat al clădirii. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru încălzirea apei de consum și pentru iluminatul clădirii, 5% din necesarul clădirii va fi furnizat prin surse regenerabile.

Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1 vizează izolarea termică a clădirilor unității, înlocuirea tâmplăriei existente, a iluminatului cu un sistem LED, a instalației de încălzire și a conductelor de distribuție a apei calde.

Primăria Municipiului Timișoara a depus până acum 22 de proiecte de investiții pentru finanțare prin fonduri europene în valoare de 509 milioane de lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole