Consilierul local PSD, Radu Țoancă: noua organigramă a administrației Fritz are toate șansele să fie anulată înainte de a produce vreun efect concret

Consilierul local PSD, Radu Țoancă, consideră că noua organigramă a Primăriei are deja zilele numărate.

Motivele țin de modul în care a fost adoptată Hotărârea de Consiliu Local care ar încălca Codul Administrativ.

“Record trist al incompetenței administrative După cum anticipam, noua organigramă a administrației Fritz are toate șansele să fie anulată înainte de a produce vreun efect concret în funcționarea Primăriei Timișoara. Complet analfabetă din punct de vedere administrativ – deși a trecut un an si jumătate de când conduce orașul – administrația Fritz a reușit performanța de a-și regiza votarea organigramei într-un film în 2 acte hilare care au aruncat ședințele Consiliului Local în derizoriu și haos, coborând standardul acestora la un nivel infantil de grădiniță. La ședința din 15 martie, pe o hotărâre care reconfigura o parte a organigramei, au votat persoane care nu aveau statut de consilieri locali (⁉️) fiind însumate 28 de voturi din totalul de 27 de consilieri municipali, ceea ce a dus, evident, la anularea normativului. A doua zi după această ședință de toată jena s-a convocat deîndată un nou plen pentru organigramă, deși era evident pentru toată lumea că reorganizarea aparatului primăriei nu era un caz de forță majoră sau o situație excepțională, așa cum sunt definite aceste excepții de Codul Administrativ. Anexez părți relevante ale sentinței definitive a Tribunalului Timiș pe o speță similară – organigrama comunei Săcălaz – unde unul din motivele anulării proiectului de hotărâre a fost tocmai faptul că a fost votat într-o ședință deîndată care a încălcat prevederile Codului Administrativ“, spune Radu Țoancă.

Bulibășeala organigramelor

“De ce s-a grăbit Dominic Fritz să încalce din nou grosolan legea și să își saboteze propria organigramă nu cred că poate înțelege nimeni din afara bulei useriste care trăiește într-o lume desprinsă de realitatea înconjurătoare. Și uite așa Primăria Timișoarei va mai bifa un record al prostiei si incompetenței administrative și va funcționa cu 3 organigrame paralele ilegale, dar perseverența și încăpățânarea “oamenilor noi“ în a se compromite și a se face de râs până la capăt va produce cu siguranța peste 6 luni (cât este termenul legal) a patra organigramă, pe care deja o așteptăm cu nerăbdare!“, consideră consilierul local PSD.

Sindicatul din Primăria Timișoara a constatat deja noua organigramă la Prefectura PSD Timiș, iar influențele politice nu trebuie neglijate.

Dar trebuie să amintim că CJ Timiș a realizat anul trecut o reorganizare într-o ședință extraordinară,  moment la care PSD-iștii, conduși chiar de fostul președintele al administrației județene, Călin Dobra, nu au fost la fel de guralivi și contestatari. Să fie dublă măsură sau complicitate cu peneliștii?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole