Primăria Timișoara nu va mai finanța Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii

Primăria Timișoara nu va mai finanța Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

Primarul Timișoara, Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea nu va mai finanța Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Și asta pentru că a constat că aceasta și-a pierdut încrederea comunității. Acest lucru nu va afecta finanțarea programului cultural al proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, care va continua prin Centrul de proiecte al Municipiului Timișoara.

“Proiectul nostru este să-i readucem pe timișoreni aproape, orașul și oamenii sunt energia Capitalei Culturale“, a declarat primarul Timișoarei.

„Cred că avem mai multe probleme cu această asociație, probleme care au fost mult discutate și în trecut și care au fost cauzate de executivul acesteia. Avem o lipsă mare de încredere, de implicare și reprezentativitate. Foarte multe asociații culturale partenere s-au retras din asociație din cauza modului în care aceasta a funcționat în ultimii ani,  netransparent, ceea ce e grav pentru că de doi ani are statutul de utilitate publică.  Pentru că nu a reușit să creeze entuziasm și încredere, Asociația nu a reușit nici să atragă finanțări private și depinde de bani publici. Am făcut și o analiză a programului cultural care cu această pandemie trebuie să treacă prin schimbări. E evident că programul cultural așa cum e gândit acum are o lipsă de coerență. Ne-am pierdut și încrederea în capacitatea asociației de a livra programul cultural pentru 2023. Nu mai este timp de lamentări și amânări, prin urmare am decis ca din această săptămână să nu mai finanțăm această asociație până când ea nu va traversa o reformă profundă prin care să recâștige încrederea comunității”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz în urma ședinței Adunării Generale a Acționarilor ATCCE.

Acesta a precizat că decizia de a nu mai finanța asociația nu va avea niciun impact asupra programului cultural asumat de Timișoara, care va fi implementat de către partenerii culturali prin Centrul de proiecte al Municipiului Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole