Primăria Timișoara nu mai are nevoie de banii proveniți din mărirea gigacalorie. Proiectul de majorare a tarifului a fost retras a doua oară

Consilierii locali au retras de pe odinea de zi a ședinței extraordinare de plen de astăzi proiectul de hotărâre prin care se propunerea mărirea prețului gigacaloriei, adică o dublare a tarifului plătit de populație.

Este a doua oară când se retrage un asemenea proiect după ce el ajunge pe masa consilierilor, iar sarcina rămâne pe bugetul local și probabil pe bugetul de stat, adică și pe banii celor care plătesc prețul real la gaz și apoi contribuie și la păstrarea prețului pentru abonații Colterm sub cel real.

“O să retrag de pe ordinea de zi proiectul cu gigacaloria, după dezbaterea publică cei de la FALT au trimis o listă lungă de alte întrebări, știe că mulți dintre dv. mai au întrebări, vreau să dăm șansa ca Colterm să răspundă la toate în scris, ca să clarificăm totul. În plus au mai fost chiar astăzi unele discuții cu Asociația Comunelor despre felul în care Guvernul va finanța din bugetul de stat termificarea. A fost votată și legea plafonării care prevede și o parte de subvenționare directă către UAT. De aceea vreau să retragem, ca să clarificăm toate aspectele. Pe fond vreau să spun că va trebui să existe o majorare, altfel va fi foarte greu să acoperim costurile. Costurile actuale sunt mult mai mari decât tariful plus subvenție“, a explicat primarul Dominic Fritz.

Majorarea era justificată de faptul că prețul gazului a explodat și de a fi credibili în fața furnizorilor deoarece prețul gigacaloriei se apropie de cel real.

Susținerile publice de până acum nu au mai contat și se pare că Primăria Timișoara se va descurca până la urmă cu acoperirea prețului pentru căldură și apă caldă, cel puțin în luna noiembrie.

Pe de altă parte, consilierii locali au aprobat alocarea a încă 15 milioane de lei pentru Colterm, după ce în urmă cu o săptămână au aprobat alți 8 milioane de lei pentru termoficare.

Așadar, alți bani pompați pentru o parte dintre locuitorii orașului. Ceilalți plătesc prețul real la gaz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole