Primăria Timișoara, după amenda Gărzii de Mediu, privind curățenia: lucrăm cu ce ne-a lăsat fosta administrație – suntem nemulțumiți

Primăria Timișoara a reacționat prin vocea administratorului public după ce Garda de Mediu Timiș a sancționat municipalitatea cu 60.000 de lei pentru curățenia deficitară din oraș.

Matei Creiveanu spune că actuala administrație lucrează cu ce a lăsat vechea conducere a primăriei și se declară nemulțumit de serviciile prestate de firmele cu care Primăria se află sub contract.  

“De mai bine de un an vorbim public despre problemele salubrizării în Timișoara și despre măsurile luate. Lucrăm cu ce ne-a lăsat fosta administrație: șase contracte cu șase firme diferite care se ocupă de salubrizare și orașul suferă mult la acest capitol. Lună de lună, tăiem din sumele pe care aceste firme ni le facturează pentru că suntem nemulțumiți de modul în care își respectă condițiile contractuale. Din păcate, contractele prost făcute ne împiedică la măsuri mai drastice“, spune Matei Creiveanu.

Măsura Gărzii de Mediu nu rezolvă curățenia orașului

“Amenda Gărzii de Mediu dată Primăriei Timișoara va fi plătită, însă va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curățenia orașului. Să nu ne ascundem după deget: măsura Gărzii de Mediu nu rezolvă curățenia orașului. Rezolvări sunt, de exemplu, controalele desfășurate în trecut împreună cu Poliția Locală și inspectorii primăriei pentru depistarea celor care aruncă ilegal deșeuri pe domeniul public și care s-au soldat inclusiv cu confiscarea mașinilor celor care au încălcat cu bună știință legea. E adevărat că sunt locuri în Timișoara unde se poate mai bine și mai curat. Dar, ne-am dori ca inspectorii Gărzii de Mediu care au petrecut o săptămână în control la Primărie, pentru a-și justifica amenda, să treacă de limitele administrative ale orașului și să vadă și miile de tone de gunoaie de pe traseul viitoarei centuri a orașului, de exemplu”, a mai precizat administratorul public al Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole