Administrația PNL a CJ Timiș s-a adaptat rapid la “patriotismul economic“: evaziune fiscală cu portbagajul într-o instituție subordonată lui Alin Nica

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat zilele trecute, cu ocazia investirii din parlament programul de guvernare PSD-PNL.

Principalele linii strategie avute în vedere de șeful PSD vizează ”patriotism economic”, ”combaterea speculei”, ajutoare de stat pentru companii, creșteri de venituri pentru toată lumea.

Ei bine, deși pare ireal, administrația PNL a CJ Timiș s-a adaptat în nici 48 de ore la acest program și a început deja punere lui în aplicare.

Astăzi, pe adresa redacției noastre un cititor ne-a trimis mai multe fotografii care arătau că la Direcția Generală de Asistență Socială Timiș, instituție subordonată Consiliului Județean, se pune deja în aplicare “patriotism economic“, cu o viteză remarcabilă am putea spune.

Așa se face că angajații instituției au fost surprinși, în frunte cu directorul DGASPC Timiș, Elena Carmen Apostol, cum cumpără “de la portbagaj“ detergenți, dulciuri, șosete, chiloți, adică nimic din ce nu găsești și la Kaufland.  Deci, se pune în aplicare un alt punct al Programului de Guvernare, și anume, “creșteri de venituri pentru toată lumea“, dar și punctul ce vizează ajutoare de stat, prin angajații la stat ai DGASPC, pentru companii de portbagaj.

Ceea ce pare că încurcă în toată schema este ”combaterea speculei”, care în acest caz nu prea pare că poate fi evitată.

“În curtea unei instituții publice, pe o ploaie mocănească, din portbagajul unei mașini se face… „patriotism economic” pe caiet, fără bon. Nu, nu suntem în anii ’90. Totul se întâmplă în această dimineață, iunie 2023, în curtea DGAPSC din centrul orașului, la câteva străzi de sediul ANAF. De luni de zile unii primari din județ s-au plâns doamnei directoare Apostol că trebuie să oprească genul ăsta de practici ilegale. Doamna directoare a promis că rezolvă problema și, la fel ca multe alte promisiuni, a uitat să rezolve problema. Nu doar că și-a uitat promisiunea, dar în dimineața asta doamna directoare și-a făcut cumpărăturile din portbagaj așa cum se poate observa în fotografia alăturată. Din informațiile pe care le avem la fața locului s-a deplasat vicepreședintele Moș, în subordinea căruia se află instituția și a cerut ca micii „comercianți” să plece de urgență din curtea instituției. La scurt timp a avut loc și o altercație verbală între vice și directoarea DGASPC în curtea instituției. Ne întrebăm dacă un manager care acceptă astfel de practici ilegale în curtea instituției sale, oare ce alte fapte acceptă să se întâmple în instituția sa pe modelul „merge și așa“”, a transmis cititorul Buletin de Timișoara.

Înainte de publicarea articolului am transmis conducerii CJ Timiș – președinte, vicepreședinți, administrator public – un email cu privire la un punct de vedere în privința situației apărute.  

Referitor la situația menționată de dumneavoastră, Cristian Moș, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, a solicitat punctul de vedere al conducerii DGASPC cu privire la posibilele activități comerciale desfășurate în proximitatea instituției. Punctul de vedere al DGASPC urmează să fie verificat și analizat de către conducerea CJ Timiș“, a transmis de pe un dispozitiv Andreoid, deci de pe telefonul mobil, probabil nemaifiind la birou, la ora 14.04, Loredana Lungu, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Timiș.

L-am contactat apoi și pe vicepreședintele USR al CJ Timiș, Cristian Moș, indicat în răspunsul Loredanei Lungu, care nu a răspuns la email, dar ne-a declarat că așteaptă până luni pentru a vedea ce acțiuni vor fi luate și va ridica problema în Consiliul Județean.

Interesant că asemenea practici nu au apărut peste noapte în DGAPSC Timiș, însă acum au fost reclamate exact într-un moment în care administratorul public Marian C. Vasile este pe făraș, iar directorul DGAPSC ar fi un apropiat al său, conform unor surse ale Buletin de Timișoara, ambii fiind aduși de administrația PNL în CJ Timiș după alegerile locale din 2020.

Să mai precizăm că adjuncții DGASPC Timiș sunt doi apropiați ai fostului șef al CJ Timiș, Călin Dobra, este vorba despre un prieten bun al său, Anucin Boga și de verișoara sa Monica Trușcă. Trăiască PSDobra împreună cu cei pe care a avut interes să-i protejeze!

Recomandările noastre

Cele mai citite articole