Primăria Timișoara desfășoară lucrări la trotuarele din zona Pieței 700

Viceprimarul USR+ al Timișoarei, Ruben Lațcău, spune că se lucrează pe mai multe străzi din zona Pieței 700.

Trotuarele au fost sparte de operatorii de utilități acum câțiva ani de zile. Secțiunea de pe strada Brediceanu este aproape gata, fiind nevoie de a umple cu pământ spațiile din jurul copacilor. Mai avem în lucru câteva străzi din jur – Colonel Enescu, Aurel Cosma, Doctor Iosif Nemoianu. Lucrul a început și la Nemoianu, unde vom reface toată strada, nu doar trotuarul, și vom repara așa cum trebuie porțiunile de lângă șinele de tramvai, astfel încât să nu se degradeze asfaltul. SDM va folosi o tehnologie nouă pentru ei, respectiv aplicarea de mastic bituminos, care este practică standard. În trecut, STPT ar fi fost responsabil pentru aplicarea masticului, dar nu avea suficienți bani, iar SDM nu a avut echipamentul și expertiza pentru a-l aplica. Am rezolvat această problemă și nu vom mai vedea cratere lângă șine, a spus Ruben Lațcău.

Asfaltarea trotuarelor în zonele centrale

De asemenea, știu că soluția tehnică de asfaltare a trotuarelor în zonele centrale nu este cea mai dezirabilă. Consider că ar fi fost ideal să avem continuitate între secțiuni și să avem un singur model de dale sau de piatră cubică, nu asfalt. La lucrările de reparații (și nu de investiții), legea ne obligă să punem dale unde au fost dale și asfalt unde a fost asfalt. Am avut de ales între această măsură – acum – și repararea trotuarelor abia peste 2 ani, printr-un proiect nou, mai spune viceprimarul.

Lucrări vor începe săptămâna viitoare și la Spitalul Militar – Stația P-ța 700, după ce a fost obținut avizul de la direcția de cultură, care ar trebui finalizate până la finalul acestei luni, dă asigurări Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole