Timișoara: demolarea garajelor continuă – primul pas procedural pentru zona parcului Clăbucet

Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, anunță că s-a făcut primul pas procedural important în vederea demolării garajelor din zona parcului Clăbucet.

“În plenul Consiliului Local se supune la vot Proiectul de Hotărâre privind declararea de interes public a acestui teren, proprietatea Mun. Timișoara! La solicitarea timișorenilor care locuiesc în această zonă, am început din luna aprilie a acestui an demersurile necesare în vederea demolării garajelor și amenajării de noi locuri de parcare: a urmat analiza situației juridice a terenului pe care sunt ridicate aceste garaje și a tuturor actelor aferente, identificarea proprietarilor si a autorizațiilor de construire și contractelor aferente“, a declarat consilierul local Pro România.

Locuri de parcare și spațiu verde

“Este primul astfel de proiect, din acest mandat, promovat în vederea amenajării în primul rând a noi locuri de parcare, dar și a spațiului verde! Odată adoptat acest proiect, în perioada imediat următoare vor fi notificați toți proprietarii acestor garaje în vederea desființării acestor garaje, eliberarea terenului și restituirea acestuia liber de construcții Mun. Timișoara. În caz contrar, se va ocupa municipalitatea, toate costurile aferente urmând a fi recuperate de la proprietarii care s-au împotrivit. Îmi doresc ca proprietarii acestor garaje să se conformeze acestor notificări și să intervenim cât de curând în vederea demolării garajelor și amenajării întregului spațiu într-un mod civilizat și util majorității timișorenilor care locuiesc în această zonă“, menționează Roxana Iliescu.

Lucrări de urbanizare prin amenajarea de spații verzi şi plantații stradale

“Investiția municipalității va spori semnificativ numărul locurilor de parcare într-atât de necesare în cartiere, dar va aduce și un plus valoare imobilelor din zonă, prin reamenajarea spațiului verde existent, care la momentul actual este nefolosit și plin de gunoaie sau folosit în mod abuziv, pentru cultivarea de roșii și castraveți, în interesul exclusiv al unui locuitor din zonă. Mărirea semnificativă a numărului locurilor de parcare și racordarea platformelor de parcare la reţeaua stradală existentă în zonă, amenajarea de alei şi trotuare, lucrările de siguranţa circulației (marcaje rutiere şi indicatoare de circulaţie), lucrările de urbanizare prin amenajarea de spaţii verzi şi plantaţii stradale (pomi), precum şi lucrările de canalizare privind colectarea şi deversarea apelor meteorice de suprafaţă în reţeaua de canalizare a oraşului, va spori fără niciun dubiu valoarea tuturor imobilelor aflate în proprietatea timișorenilor care locuiesc în această zonă!“, a mai precizat consilierul local Pro România.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole