Stadionul Dan Păltinişanu nu poate fi demolat. Șeful CJ Timiș, Alin Nica, își recunoaște incompetență privind construcția unei noi arene

Șeful Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat, miercuri, că vechiul Stadion de fotbal „Dan Păltinişanu” din Timişoara rămâne, încă, în picioare, deşi ar fi trebuit demolat anul acesta, pentru a se construi altul în loc, întrucât nu a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru viitoarea investiţie.

Sperăm ca în cel mai scurt timp să primim de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) documentaţiile pentru avize şi să facilităm ca aceste avize să fie obţinute cât mai repede şi în final să treacă prin comisiile de aprobare a indicatorilor tehnico-economici de la Companie şi din comisia interministerială de la nivelul Guvernului. Pasul final este aprobarea finanţării în Guvern, prin Hotărâre de Guvern, care sperăm să fie, după noile estimări ale celor de la CNI, până la finele acestui an„, a afirmat Alin Nica.

CJ Timiş a decis, în luna februarie, să închidă Stadionul „Dan Păltinişanu”, după ce nocturna a căzut de două ori în unul din meciurile jucate de Poli Timişoara acasă.

În locul actualului stadion ar urma să fie ridicată o altă arenă, cu 30.000 de locuri, investiţia fiind evaluată la circa 120 de milioane de euro, iar finanţarea ar urma să fie asigurată de CNI şi administraţia judeţeană.

Se închide traficul pe Bogdăneștilor

Până în septembrie, nu se va mai circula pe Calea Bogdăneștilor, pe tronsonul cuprins între str. Războieni și str. Tacit, iar traficul rutier va fi deviat pe străzile Dunărea, Războieni,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole