Primăria Timișoara cumpără cu bani europeni insule inteligente de colectare selectivă a deșeurilor – valoarea proiectului este de 1 milion de euro

Primăria Timișoara anunță că va depune pentru finanțare un proiect de 100 de insule inteligente de colectare selectivă a deșeurilor.

Fondurile sunt asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și vizează introducerea de insule ecologice, digitalizate în zonele urbane.

Primele insule inteligente de colectare le vom construi în zonele cu densitate mare de blocuri din Timișoara. Insulele vor fi formate din 5 containere de 1,1 metri cubi, vor avea acces cu cartelă pentru locatarii la care sunt arondate, iar nivelul de umplere va putea fi monitorizat de la distanță, pentru a eficientiza colectarea de către RETIM. Fracțiile vizate pentru insulele de colectare sunt:  biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal și hârtie și carton. Dacă ne aruncăm gunoiul cu completă nepăsare, prețul îl plătim împreună – deponeuri ilegale, tone de deșeuri care ajung la groapa de gunoi și poluarea din păduri, câmpii sau ape. Din acest motiv, este important să creștem rata de reciclare și valorificare a deșeurilor pe care le producem“, a declarat primarul Dominic Fritz.

Valoarea proiectului este de 1 milion de euro (fără TVA). Insulele vor fi finalizate până la finalul lui 2024.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole