Primăria Timișoara amenajează 91 de locuri de parcare în zona Modern – pe străzile Orăștie și Alpiniștilor

Două străzi importante din zona Modern, sunt în curs de reabilitare: strada Orăștie și Alpiniștilor, iar lucrările sunt aproape de finalizare.

Zona este intens folosită de cei care intră în oraş pentru a evita aglomeraţia de pe Calea Dorobanţilor, de locuitorii din zonă și de cei care vin din Ghiroda.

Lungimea străzilor care sunt în curs de modernizare este de 827,963 m.

Carosabilul se amenajează pe o suprafață totală de 5.489,41 mp, se vor realiza 81 de accese la proprietăți, se vor monta rigole prefabricate pe 1.631 m, se vor amenaja trotuare pe 1.598 m și piste pentru biciclete pe 1.459 m.

De asemenea, vor fi realizate spații verzi pe 1.391 mp și se vor amenaja 91 de locuri de parcare.

Va fi realizată canalizaţia subterană pentru fibră optică pe 1.648 m.

„Mai sunt câteva fundații de turnat pentru carosabil și trotuar, de finalizat bordurile și de pus rigolele pentru apa pluvială. După aceea, va fi turnat covorul asfaltic și vom putea face recepția. Această zonă nu a văzut o intervenție de decenii, cu borduri lipsă, trotuar degradat, gropi adânci, cât să încapă o roată întreagă. Unele spații verzi deveniseră noroi, din cauză că nu au existat locuri de parcare decente și cetățenii erau obligați să parcheze pe ele” transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

Valoarea lucrărilor este de 3.503.861,31 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 8 luni, începând cu noiembrie 2021. Executantul este PORR Construct.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole