Dominic Fritz continuă demolarea teraselor ilegale. 17 locații au fost dezafectate, după ce în decembrie alte 11 au fost ridicate

Primăria Timișoara continuă campania de a face ordine în centrul orașului.

În luna decembrie a anului trecut 11 terase au fost demolate, din dorința de a pune capăt haosului din oraș.

“Am emis 11 dispoziții de ridicare a unor terase din zona zero a orașului, Piața Unirii și Piața Libertății. Terase ale căror responsabili nu au respectat regulamentele în vigoare sau nu au cerut autorizație deloc și care au fost atenționați și amendați în repetate rânduri. Spun de la început că domeniul HoReCa este important pentru Timișoara ca oraș turistic și Capitală Europeană a Culturii în 2023. Suntem mândri de centrul nostru istoric căruia îi dau viață, în fiecare zi, antreprenorii pasionați din industria ospitalității și clienții lor“, a spus Dominic Fritz la vremea respectivă.

Astăzi, municipalitatea a dispus ridicare a 17 terase care ocupau ilegal domeniul public.

“Un număr de șaptesprezece terase amplasate pe domeniul public și pentru care operatorii nu plăteau taxe la bugetul local, neavând documentele legale necesare pentru funcționare, au dispărut de pe domeniul public. Proprietarii acestora au fost somați în repetate rânduri să le ridice. Astfel, astăzi în urma verificărilor făcute în cele 17 locații din zona centrală s-a constatat că majoritatea fuseseră luate de pe domeniul public de către proprietari. Pentru două terase s-a procedat la ridicarea lor de pe domeniul public de către primărie, costurile de transport și depozitare urmând să fie suportate de firmele care le dețin. Prin societățile din subordine, după operațiunile de ridicare a acestor chioșcuri, se salubrizează și repară, dacă este nevoie, zonele pe care acestea au fost amplasate. Firmele care operează aceste terase au fost somate încă de anul trecut să le ridice de pe domeniul public, deoarece nu se află în legalitate. Operațiunile de ridicare de pe domeniul public a construcțiilor ilegale vor continua pe tot parcursul acestui an“, se arată într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole