Primăria Timișoara: a fost semnat contractul de proiectare pentru Traseul Revoluției de la 1989

Primăria Timișoara anunță a fost semnat contractul de proiectare pentru Traseul Revoluției de la 1989.

Traseul Revoluției este un proiect de regenerare urbană care acoperă printre cele mai importante puncte unde a avut loc Revoluția: Piața Maria, Podul Traian, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, Prefectura, Podul Decebal, Parcul Poporului, Cimitirul Eroilor.

“Este unul dintre cele mai importante proiecte ale Timișoarei, despre care am vorbit încă de când am candidat pe plan local și care acum face pasul spre a deveni realitate, este Traseul Revoluției. Ca locuitor al cartierului Iosefin am constatat cu tristețe și frustrare că acest moment marcant pentru istoria noastră nu a fost valorificat în mod vizibil în spațiul urban, cu câteva mici excepții. Străzile, piețele, scuarurile în care oamenii au strigat pentru prima oară „jos Ceaușescu!”, unde s-au expus la riscul de a-și pierde viața, neștiind dacă lupta lor va da roade, unde s-au expus la riscul de a-și pierde statutul social și unde s-au descătușat de tirania comunistă, sunt practic nemarcate“, a declarat viceprimarul USR al Timișoarei.

“Am semnat contractul de proiectare pentru Traseul Revoluției de la 1989. Proiectul este inclus în PNRR, valoarea contractului este de aproximativ 792 de mii de lei (cu TVA), iar valoarea totală se ridică la aproximativ 4,3 milioane de euro“, a mai precizat Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole