Noaptea Albă a Filmului Românesc – pe 16 septembrie, la Cinema Victoria, vor rula Om-Câine, Capra cu trei iezi și Imaculat

După mai mulți ani, Noaptea Albă a Filmului Românesc revine la Timișoara pe 16 septembrie pentru a celebra cinema-ul autohton.

La Timișoara, proiecțiile vor avea loc la Cinema Victoria, sala proaspăt reabilitată și administrată prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Vor rula trei dintre cele mai recente filme românești: Om-Câine va fi proiectat în premieră, urmat de Capra cu Trei Iezi în avanpremieră și Imaculat, distins cu mai multe premii în festivaluri internaționale, care va încheia seara.

Biletele se găsesc pe eventbook.ro și la casierie, înainte de fiecare proiecție, la prețul unic de 20 lei.

Program 16 septembrie

TIMIȘOARA

18:30 – Om-Câine

r. Ștefan Constantinescu, România, Bulgaria, Suedia, Germania, 2022 | 108’ | *Premieră

Cu: Bogdan Dumitrache, Ofelia Popii, Ana Ciontea, Cosmina Stratan, Voica Oltean În plină epidemie de la Coronavirus, Doru decide să revină în România, abandonându-și locul de muncă din Suedia. Susține că trebuie să asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alături de câinele mamei lui, Doru urmărește să își confirme bănuielile legate de infidelitatea soției. Timpul este scurt, Europa se pregătește să își închidă granițele, iar superiorii lui Doru insistă ca acesta să se întoarcă de urgență în Suedia.

21:00 – Capra cu trei iezi

r. Victor Canache | România 2022 | 83' *Avanpremieră

Cu: Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Antonio Gavrilă

În România rurală a secolului al 19-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărată naturăsadică.

23:00 – Imaculat

r. Monica Stan, George Chiper-Lillemark | România 2022 | 114’

Cu: Ana Dumitrașcu, Vasile Pavel, Cezar Grumăzescu

„Imaculat” spune povestea Dariei, care ajunge la dezintoxicare pentru a scăpa de dependenţa dedroguri insuflată de prima ei dragoste. Inocenţa ei afişată o salvează de avansurile sexuale ale celormai mulţi dintre narcomanii din centru şi îi aduce protecţia lor. Ajunsă în centrul atenţiei, Daria descoperă că tratamentul special vine cu un preţ mare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole