Cinema Victoria Timișoara – Festivalul de Film Banff are loc pe 5 aprilie

România a intrat în marea familie a circuitului mondial al filmelor de munte – ”Banff World Tour” în 2018.

De atunci și până acum, proiecțiile au avut loc anual în București și Cluj Napoca, cu excepția celor doi ani de pauză în pandemie.

”Banff Centre Mountain Film Festival” este recunoscut ca fiind unul din cele mai prestigioase si mari festivaluri de film montan din lume.

Concursul de filme se desfășoară în fiecare toamnă în Banff, Alberta, Canada, pe durata a aproximativ două săptămâni, fiind realizat în combinație cu festivalul de literatură montane – în limba engleză, premiile Banff fiind printre cele mai faimoase și râvnite.

Circuitul românesc este organizat de către Asociația de Educație şi Cultură Outdoor (AECO) cu sprijinul deosebit al Ambasadei Canadei în România și Rep. Moldova, susțin organizatorii.

Am revenit în forță în 2022 și din acest an ne mândrim cu încă două orașe adăugate circuitului: Timișoara și Iași. Circuitul mondial al filmelor de la festivalului din Banff începe imediat după terminarea evenimentului în Canada și are loc în aproximativ 550 de comunități și peste 40 de țări de pe tot globul. Printre cele 40 de țări se numără și România. Din cele peste 400 de producții video înscrise anual în concursul din Banff, câștigătorii de premii și preferații publicului se numără printre filmele care vor fi difuzate ulterior în cinematografele din întreaga lume. De la expediții în zone izolate, probleme de mediu actuale și până la sporturi de acțiune pline de adrenalină, circuitul Banff World Tour 2022/2023 este o explorare emoționantă și provocatoare a valorilor umane și a lumii montane“, arată organizatorii.

Festivalul de film Banff are loc la Timișoara la Cinema Victoria.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole