Primăria Timișoara a câștigat un nou proiect pe fonduri europene. Dominic Fritz: 4 milioane de lei pentru digitalizare – 5 mii de bibliorafturi vor fi scanate

Primăria Timișoara a câștigat un nou proiect pe fonduri europene.

Anunțul a fost făcut de primarul Dominic Fritz, într-o conferință de presă. Acesta a spus că proiectul este în valoare de 4 milioane de lei prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

“Este una dintre promisiunile mele de campanie și de aceea mă bucur foarte mult că avansăm în acest domeniu. Mulți ar vrea să ne mișcăm mult mai repede, dar începem cu niște sisteme de acum 20-30 de ani și de aceea mă bucur că putem să facem pași concreți, având în vedere că 92% dintre timișoreni au conexiune de internet acasă și știm că aceasta este soluția pentru o instituție mai aproape de cetățeni. Am început deja un proces de digitalizare, cea mai vizibilă este această muncă în unele micosite-uri, pe care le deschidem unul după altul, am început cu Covid-19, apoi cu cel de buget sau transparență unde publicăm toate facturile, iar la Centrul de Proiecte sau la creșe acest proiecte avansează“, a spus Dominic Fritz.

Ce presupune proiectul pe fonduri europene

“O să construim un portal unic și securizat, în care cetățenii și firmele pot interacționa cu administrația, cu o singură entitate digitală, asta înseamnă că îți faci un cont la Primăria Timișoara unde poți să uploadezi documentele de care ai nevoie și trebuie să le depui o singură dată și de acolo se pot realiza toate cererile sau sesizările și să le urmărești. Deci e totul la un click distanță, inclusiv tot istoricul cu administrația. În același timp va fi și o aplicație prin care utilizatorul poate să primească notificări despre ce se întâmplă în zona lui, dacă va fi o lucrare de infrastructură sau programul de curățenie, dacă se va elabora un PUZ nou. Un al doilea pilon este digitalizarea arhivei, suntem în 2022 și în Primăria Timișoara se printează tot și asta e o problemă, deoarece 95% din angajați printează zilnic. Începem să digitalizăm cinci mii de bibliorafturi care vor fi scanate. Iar al treilea proiect va fi implementare unei strategii de soluții digitale de implicare civică. Avem și proiecte interne care vor schimba radical și modul în care funcționarii lucrează“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole