Primăria Dumbrăvița finalizează o creșă nouă și a scos la licitație asfaltarea a 24 de străzi

Primăria comunei Dumbrăvița a scos la licitație, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), lucrările de reciclare a 24 de străzi, cu o lungime totală de aproximativ 5.5 km.

Valoarea investiției din acest an este de 1.5 milioane de lei, cu finanțare integrală din bugetul local.

Reciclarea drumurilor reprezintă o soluție rapidă de a aduce drumurile neasfaltate din comună la un grad ridicat de viabilitate.

“Străzile pe lista de reciclare din acest an sunt: Kalman Imre, Liszt Ferencz, Kodaly Zoltan, L. Rebreanu (între Mureș și Liniștei), Ecoului, Liniștei, Henri Coandă, Kossuth Lajos (între Simfoniei și Țuțea), Lucian Blaga, Poeziei, Poeziei 2, Emil Cioran, Ion Creangă (între Liiceanu și Belgrad), Dâmbovița, București, Salvador Dali, Oslo, Crângului, Danaide (între Crângului și Castanilor), Cedrului, Creației, Th. Aman, Crinului, N. Bălcescu. Criteriile pentru prioritizarea unui drum pentru lista de reciclare sunt: strada să fie în proprietatea primăriei, prezența tuturor utilităților, cantitatea de piatră așternută în anii precedenți, gradul de ocupare, vechimea locuirii străzii, închiderea unor inele de circulație, respectiv legături cu drumuri asfaltate sau reciclate“, a declarat primarul Horia Bugarin.

Pe de altă arte, edilul a mai precizat că lucrările la nou creșă vor fi terminate în luna septembrie, conform contractului de execuție.

“Este vorba de o creșă în 7 module cu câte 9 locuri fiecare, în total asigurându-se locuri pentru 63 de copii. După finalizarea construcției, urmează amenajarea spațiilor: achiziția mobilierului și a celorlalte dotări specifice acestei activități. În paralel, vor fi demarate procedurile de organizarea concursurilor pentru angajarea personalului necesar. Se preconizează ca această creșă să devină funcțională în prima parte a anului 2023“, a mai spus primarul Dumbrăviței.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole