Primăria Dumbrăvița acuză de deturnare a rugii din comună pe un consilier local cu venituri de 1.500 de lei

Cea mai bogată comună din țară, Dumbrăvița, a fost zilele trecute scena unor evenimente demne de lumea a trei, în niciun caz de un stat european.

Un consilier local a organizat o rugă paralelă față de cea organizată de administrația locală.

Motivul este reprezentat de un conflict politic existent între primarul USR, Horia Bugarin, și consilierul local, samsar imobiliar, de la Pro România, Alina Sperlea, care este acuzată că de tentativă de dezbinare a comunității dumbrăvițene

“Consilierul local Pro Romania, Alina Sperlea, a dorit să impună în program o trupă de muzică modernă, cu argumentul prestației gratuite în baza unei relații de prietenie. Prezența unei astfel de formații, binevenită într-un concert pentru tineret, era însă complet inoportună în cadrul unei Rugi bănățene și astfel am refuzat această modificare de program. Imediat, consiliera Pro Romania a solicitat aprobarea unui concert pe un teren din zona lacului, aflat în proprietatea mamei sale, în aceeași seară cu spectacolul organizat de către primărie  pentru Rugă. Am aprobat concertul, tocmai pentru a evita orice discuție politică. Din păcate, de aici lucrurile au luat amploare, concertul transformându-se de fapt intr-un eveniment concurent, cu program pe întreaga durată a serii, cu mâncare și cu băutură gratis pentru adulți, respectiv înghețată și activități gratuite pentru copii“, susține primarul Horia Bugarin.

Ruga oficială

“Ruga este o sărbătoare tradițională, o sărbătoare a întregii comunități, direct legată de hramul bisericii ortodoxe din localitate, foarte dragă satelor bănățene. Primăria Dumbrăvița a anunțat organizarea sărbătorii pentru zilele de 12 și 13 iunie, în fața Bisericii ortodoxe, cu un program tradițional de muzică populară, așa cum se organizează în fiecare an“, mai arată edilul.

Mită electroală de la un consilier fără venituri importante?

“Dezaprob acest tip de mită electorală, care nu a făcut altceva decât să dezbine comunitatea, determinându-i pe localnici să participe fie într-o parte, fie în alta. Ba mai mult, prin oferirea gratuită de mâncare și băutură s-a produs un prejudiciu comercianților locali participanți la Rugă, atât de încercați pe perioada pandemiei, și care s-au trezit cu o concurență neloială. Nu în ultimul rând, atât în timpul cât și la finalul evenimentelor a avut loc o adevărată campanie de defăimare a Rugii și asta doar din cauze politice. Apare și întrebarea: din ce bani a organizat conslierul local Alina Sperlea evenimentul dacă în declarația de avere, publică pe site-ul U.A.T. Dumbrăvița,  menționează că nu are bunuri și că veniturile lunare nu depășesc 1.500 lei (indemnizația de consilier și alocațiile copiilor)?“, se întreabă primarul din Dumbrăvița.

10.000 de participanți la Ruga oficială

“Le mulțumesc tuturor celor implicați în buna desfășurare a evenimentului, precum și celor peste 10.000 de participanți prezenți în cele două zile și care au înțeles că Ruga din Dumbrăvița e una singură, cea din fața bisericii. Evenimentul a fost finanțat din bugetul local cu suma de 40.000 lei, la care s-au adăugat taxele de participare și contractele de sponsorizare și a fost organizat de către societățile din subordinea Consiliului local: Dumbrăvița TV și Dumbrăvița Investiții, cu sprijinul voluntar al unor angajați din primărie“, a încheiat Horia Bugarin.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole