Prima prelevare de organe, în acest an, la Spitalul Județean Timișoara. Rinichii și ficatul unui pacient în moarte cerebrală, vor salva viețile altor patru oameni

Rinichii și ficatul prelevate de la un pacient aflat în moarte cerebrală vor salva viețile altor patru oameni. Este prima prelevare de organe în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara,  în acest an.

Pacientul donator, de 37 de ani,  a fost adus la SCJUT în 16 iulie,  în stare generală gravă.

„De la internare medicii au fost rezervați  în privința prognosticului.  A fost admis pentru  internare  cu  diagnostic de stop cardiorespirator prin infarct miocardic stentat în 14 Iulie. Starea sa de sănătate  s-a agravat  și  ieri (joi, 28 iulie) a intrat în moarte cerebrală.  Întreaga sa familie  a consimțit ca organele sănătoase, ficat și rinichi,  să fie donate celor care au nevoie”, declară Dr. Georgiana Bobouțanu, coordonator transplant.

Astăzi, de la ora 14,30, va avea loc  prelevarea de organe în blocul operator II al SCJUT, coordonat de Ș.L dr. med. Andreea Rață, membru al echipei de transplant. Echipa este formată din medici ai SCJUT și medici veniți în această dimineață, de la București și Cluj. În total echipa este formată din șapte medici.

Tot astăzi, în jurul orei 18, ficatul și rinichii donați vor pleca cu avionul spre București și Cluj spre pacienții a căror viață va fi salvată.

„După 4 ani, astăzi se reia efectiv activitatea de transplant de organe în SCJUT. Decizia familiei este absolut salutară. Este un gest profund uman prin care este redată viața altor oameni”, declară managerul SCJUT Ș.L. Dr. Med. Sorin Barac.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole