Premieră. Horia Colibășanu a urcat pe vârful Kangchenjunga, după 21 de ore de mers neîntrerupt

Alpinistul timișorean Horia Colibășanu a realizat o premieră pentru alpinismul românesc, reușind să urce pe vârful Kangchenjunga, fără oxigen suplimentar, acesta fiind și singurul munte de 8000 de metri neatins până acum de români și al treilea vârf ca înălțime al planetei (8586 m).

“În jurul orei 12 (ora României), alpinistul Horia Colibășanu a urcat pe vârful Kangchenjunga, fără oxigen suplimentar, reușind premiera mult așteptată pentru alpinismul românesc. Horia a urcat astfel pe singurul munte de 8000 de metri neatins până acum de români, al treilea vârf ca înălțime al planetei (8586 m.). Horia a sunat după ce a coborât deja câteva sute de metri, în drumul lui de întoarcere spre Tabăra 4. A apucat să transmită prin telefonul-satelit că traseul a fost foarte greu și obositor. Pe vârf a făcut câteva poze și a coborât rapid. Despre colegii săi de expediție, Marius Gane și Peter Hámor, știm că sunt acum în Tabăra 4, ei nereușind să ajungă astăzi pe vârf. Revenim cu detalii despre ce urmează, de îndată ce le avem. Să le ținem pumnii în continuare băieților! Horia a ajuns în relativa siguranță a Taberei 4 (7600 m.) și, în sfârșit, se poate odihni după aproape 21 de ore de mers neîntrerupt“, se arată într-un comunicat de presă.  

Horia Colibășanu este primul român care a ajuns pe vârfurile K2 (8.611 m), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m) și Annapurna (8.091 m).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole