Prefectura Timiș: suntem departe de relaxarea promisă – 100 de minori infectați doar ieri – nu mai avem locuri libere pe secțiile ATI

Subprefectul PNL de Timiș Ovidiu, Drăgănescu, susține, astăzi, într-o postare pe Facebook că suntem departe de relaxarea promisă din cauza numărului mare de infectări.

Mai mult, reprezentantul guvernului în teritoriu nu este de acord cu decizia Curții Constituționale în privința măștii de protecție deoarece “nu are vreo competență medicală“.

“La 25,7 incidență pe județ cu 20.000 de persoane infectate, din care peste 10.000 in Timișoara (33 la mie), cu 1122 de noi cazuri doar ieri, din care peste 100 minori, suntem încă departe de relaxarea promisă. Repet, în valul 4 recordul a fost de 789 persoane infectate în 24 de ore. În acest context, apare la rampă, iarăși, Curtea constituțională, care neavând vreo competență medicală, nu spune ceva despre utilitatea purtării măștii, ci doar consideră că adoptarea unei H.G. de către guvernul Orban nu a avut un aviz. Un simplu aviz! Un aviz consultativ, oricum, nu ceva grav, în condițiile starii de urgență de atunci și declanșării pandemiei la nivel mondial.  Mai grav este că nu mai avem locuri libere pe secțiile ATI- covid19 în Timiș, eu personal, cunoscând 3 cazuri de persoane în vârstă ce necesitau un asemenea pat. Ieri, am aflat cu tristețe că una a decedat. Așa că trebuie să avem grijă în continuare să păstrăm normele sanitare de prevenție, în special în preajma categoriilor vulnerabile“, a fost mesajul lui Ovidiu Drăgănescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole