Prefectura Timiș: 98 de clădiri ale școlilor funcționează fără autorizație la incendiu – față de anul trecut, progres zero

Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, anunță că numărul clădirilor în care funcționează unități de învățământ și care nu dispun de autorizație la incendiu a rămas constatat față de anul trecut.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declara că acordă un termen de două săptămâni primăriilor pentru a începe procedurile de autorizare.

Luni începe şcoala. Am convocat din nou Comisia Mixtă de Verificare şi Control al Stadiului Pregătirii Şcolilor din Timiş. Concluzii? Progres 0 la cel mai delicat subiect, autorizarea de securitate la incendiu! Tot 98 este numărul de clădiri ce funcționează fără autorizație. Exact ca acum un an! Ce-i drept, 50 de unități din cele 98 au demarat procedura de autorizare, întocmind documentația tehnică, dar fără a realiza şi recepționa lucrările efective. Cât despre celelalte 48 de clădiri, nimic. Nada! Sper ca autoritățile locale, cărora le revine obligația de a rezolva problema, să conştientizeze riscurile la care ne supun şi să se mişte pe subiect măcar în ceasul al 13-lea! De aceea, dau termen primăriilor două săptămâni pentru a începe procedurile de autorizare pentru cele 48 de clădiri, măcar prin demararea procedurii de achiziție a serviciilor de proiectare. Până în prezent reprezentanții ISU au aplicat doar avertismente, dar de acum, gradual, se va trece la amendarea celor răspunzători. Este un subiect prea grav pentru o atitudine înțelegătoare!“, a spus Mihai Ritivoiu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole