Primăria Șag una din cele doar șase primării din Timiș care oferă masă caldă elevilor

Primăria Șag a devenit a șasea administrație din Timiș care va oferi elevilor o masă caldă în școală.

Anunțul a fost făcut de primarul PSD Flavius Roșu care spune că programul va cuprinde 412 copii.

Așa cum am promis, un număr de aproape 400 de copii preșcolari si școlari din Șag beneficiază de masă de prânz gratuită!   Beneficiem de un buget de peste 1.000.000 de lei asigurați prin Ministerul Educației, in plus, sprijinim din bugetul local Programul AfterSchool pentru un număr de aproximativ 150 de elevi. Facem acest lucru ca să încurajăm prezenţa elevilor la şcoală pentru a dobândi competențele necesare şi în acelaşi timp, să stimulăm incluziunea celor din mediile dezavantajate. Sunt destui din păcate care nu pot asigura, in aceste vremuri complicate din punct de vedere social si economic, o masă corespunzătoare copiilor lor. De aceea venim sa ajutăm! Fiindcă Educația e cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea. Ea reprezintă fundația unui stat, a unei comunități. Iar in anii scolii primare se pun bazele oricărei formații intelectuale, civice sau morale. Pentru că ținem la sănătatea elevilor noștri vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor“, a declarat Flavius Roșu.

Pe de altă parte, subprefectul PSD de Timiș Sorin Ionescu, fost director al Colegiului Bănățean, spune că la nivel județean există un număr de 2.011 de copii beneficiari dintr-un total de aproximativ 100.000 de elevi.

În județul nostru, pentru anul acesta școlar a crescut numărul unităților de învățământ preuniversitar care oferă preșcolarilor și elevilor o masă caldă prin programul – pilot de acordare a unui suport alimentar. Față de anul trecut, în care doar 2 școli din județ ofereau masă caldă elevilor, anul acesta școlar avem în Timiș 6 unități de învățământ de acest fel: școlile gimnaziale din comuna Mașloc, comuna Șag, comuna Fibiș, comuna Birda, comuna Traian Vuia (sat Sudriaș) și Liceul Teologic Ortodox ”Sf. Antim Ivireanu” din Timișoara. În prezent, în județul nostru există un număr de 2.011 beneficiari. Practic numărul s-a dublat față de anul trecut. Este posibil ca numărul unităților de învățământ preuniversitar care oferă elevilor o masă caldă să se suplimenteze încă o dată în acest an școlar și sper ca această nouă suplimentare să cuprindă și Timișul. Consider că, în timp, acest program ar trebui să funcționeze într-un mod general, oferind fiecărui preșcolar sau elev din România șansa de a beneficia gratuit de o masă caldă în cadrul programului de învățământ. Derularea unor astfel de proiecte sunt benefice, mai ales în contextul creșterii abandonului școlar cumulat cu probleme economice și sociale, pentru a limita efectele negative asupra procesului educativ și pentru a susține participarea şcolară, pentru a stimula motivarea pentru învăţare, precum și pentru a sprijini preșcolarii și elevii din mediile defavorizate. Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar. Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari, se va acorda o atenție deosebită în vederea distribuirii produselor alimentare obţinute în unităţi autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare“, a precizat Sorin Ionescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole