Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, pare bipolar – anunță înființarea unor centre de permanență, după ce a dispus închiderea lor

Pe 13 aprilie 2022, prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, producea un cutremur puternic în fabrica de făcut sau tocat bani care înseamnă sistemul medical din Timiș.

Acesta anunța că centrele de permanență costă statul 7 milioane de euro, iar Prefectura a dispus controale, având în vedere că la nivelul județului existau 47 de centre de permanență dintre care 17 în Timișoara.

Să ții în Timișoara și în zona periurbană 22 de centre când avem două servici de urgență la Județean și Municipal mie unul mi se pare nefiresc, sub aspectul cheltuirii banului public. Voi dispune un control extins la aceste centre de permanență“, spunea Mihai Ritivoiu.

Pe 27 iulie 2022, se producea dezastrul, iar Prefectura Timiș anunța că centrele de permanență au produs un prejudiciu de 1,3 milioane de lei.

Am primit raportul comisiei mixte de control. Valoarea prejudiciului (sume nejustificate) pe anul 2021 este de 1.372.920 lei, reprezentând 26% din totalul sumelor alocate pentru cheltuielile administrative. În mod clar, intenționez să reducem numărul de centre de permanență până în media națională, spunea Mihai Ritivoiu.

Astfel, 25 de centre din 47 au fost desființate de la 1 decembrie 2022.

Bătălia însă nu era terminată, deoarece au urmat protestele vehemente al multor primari, lupta s-a mutat în justiție, iar pe rolul instanțelor există numeroase procese pe tema anulării decizie de închidere a centrelor, unele chiar au câștigat, însă o evidență clară nu există, deoarece DSP Timiș nu a comunicat nimic despre stadiul proceselor.  

Însă, ieri, 10 ianuarie 2023, același prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a aruncat nonșalant bomba și a anunțat redeschiderea a patru noi centre de permanență.

Acțiunea de reorganizare a centrelor de permanență începută anul trecut nu înseamnă doar închiderea acestora. O mare parte din centrele din urban au fost desființate, o altă parte din centrele rurale au fost rearondate. Acum vom deschide patru noi centre în zona rurală, ca urmare a solicitării primarilor şi comunităților din zonă.  Acestea sunt: Giulvăz (zone arondate: Giulvăz – Foeni – Otelec – Peciu Nou – Giera; adresă: Giulvăz nr. 173); Nădrag (zone arondate: Dumbrava – Traian Vuia – Mănăştiur – Fârdea – Nădrag; adresă: Nādrag, Piața Centrală nr. 2); Belinț (zone arondate: Belinț – Balinț – Bethausen – Bara – Ohaba Lungă – Ghizela – Secaş; adresă: Belinț nr. 147); Racovița (zone arondate: Racovița – Boldur – Darova; adresă: Hitiaş nr. 331)“, a declarat Mihai Ritivoiu.

Curios sau nu, dar trei dintre comunele enunțat de prefectul Mihai Ritivoiu sunt conduse de primari PSD – Nădrag, Giulvăz și Racovița, iar una este condusă de un primar PNL – Belinț, care a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate.

Potrivit unor surse ale Buletin de Timișoara desființarea centrelor de permeanță nu este întâmplătoare, deoarece pe piață ar urma să fie introduse alte tipuri de servicii medicale care să înlocuiască sau să suplinească activitatea celor desființate, însă vom reveni pe acest subiect.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole