Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu: începe îngroparea celor 39.000 de porci cu pestă de la Parța – verificăm vânătorii de dezinfectat

Focarul de pestă porcină de la Parța a pus autoritățile pe jar.

Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, anunța ieri că în județ există un focar pestă porcină africană, la o fermă din localitatea Parța și că urmează îngroparea celor 39.000 de porci infestați.

Astăzi, Mihai Ritivoiu, a prezentat noile măsuri care s-au luat la nivel județean.

Chiar am terminat o ședință cu reprezentanții asociațiilor de vânătoare şi cu primarii din zona focarului. Noutăți: în seara aceasta începe îngroparea porcilor, comisia de evaluare a pagubelor este în drum spre fermă, vom monitoriza cu mare atenție comercianții de animale din județ, orice vânătoare va fi anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte, vânătorii vor avea în mod obligatoriu kit de dezinfectare în fiecare mașină, vom fi anunțați unde se depozitează vânatul, obligatoriu în spații amenajate“, a spus prefectul PSD de Timiș.

De asemenea, încep controale la partidele de vânătoare din Timiş pentru stoparea propagării pestei porcine.

Am emis astăzi un ordin privind constituirea unei comisii mixte de control formată din reprezentanți ai Prefecturii, Direcției Sanitar Veterinare, Poliției şi Gărzii Forestiere, pentru verificarea partidelor de vânătoare organizate în Timiş. Vânătorii vor fi controlați că au substanţe dezinfectante, că le folosesc, că au spații adecvate de depozitare a vânatului şi că efectuează analizele pentru carnea de vânat“, a mai spus Mihai Ritivoiu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole