Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a căzut de fazan – a plecat să verifice vânătorii, iar aceștia i-au dat “să bea“ dezinfectat

Focarul de pestă porcină de la Parța a pus autoritățile pe jar.

Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, anunța că după depistarea  focarului de pestă porcină de la Parța, a dat ordin pentru efectuarea de controale la partidele de vânătoare din Timiş pentru stoparea propagării pestei.

Am emis astăzi un ordin privind constituirea unei comisii mixte de control formată din reprezentanți ai Prefecturii, Direcției Sanitar Veterinare, Poliției şi Gărzii Forestiere, pentru verificarea partidelor de vânătoare organizate în Timiş. Vânătorii vor fi controlați că au substanţe dezinfectante, că le folosesc, că au spații adecvate de depozitare a vânatului şi că efectuează analizele pentru carnea de vânat“, a spus Mihai Ritivoiu pe 13 octombrie.

Astăzi, 15 octombrie, prefectul PSD de Timiș s-a trezit de dimineață și a luat-o în goană la vânătoare pentru a verifica vânătorii de “dezinfectat“.

Fiind un control deja anunțat, Mihai Ritivoiu a cam căzut de fazan, deoarece vânătorii aveau toate sculele la ei și actele puse la punct. Deci, controlul a fost un eșec.

Am fost de dimineață într-o inspecție cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare la o partidă de vânătoare din Timiş. M-am bucurat să constat în teren ceea ce de altfel ştiam: că vânătorii sunt oameni serioşi, pe care te poți baza: toate măsurile impuse pentru combaterea pestei porcine erau respectate. Au dezinfectat până şi maşina Prefecturii! Ne vom concentra acum pe vânzătorii de animale. Aseară a fost identificat un al doilea focar într-o locuință individuală, pe care, după o noapte de prelevări de probe, şedințe şi acțiuni în teren, am reuşit să îl stingem!“, a declarat astăzi Mihai Ritivoiu.

Sperăm că vânatul a fost stropit cu “dezinfectat“ pentru o digestie ușoară.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole