Polițiștii rutieri au verificat transportul școlar. Șofer din Sânnicolau Mare prins băut în timp ce transporta elevi

Odată cu începutul noului an școlar, polițiștii timișeni au intensificat acțiunile privitoare la respectarea regulilor de circulație de către conducătorii auto ce efectuează transportul școlar. Miercuri, în intervalul orar 07:00-09:00, pe raza județului Timiș, sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul I.P.J Timiș, s-a desfasurat o acțiune pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului școlar, în scopul îmbunătățirii climatului de siguranță rutieră pe traseele de deplasare a autovehiculelor destinate transportului de elevi și/sau personalului didactic.

În tot județul Timiș au fost organizate 16 filtre rutiere, au fost verificate 43 de autovehicule școlare, legitimate 43 de persoane și aplicate șapte sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea centurii de siguranța, expirarea asigurării RCA și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri din Sânnicolau Mare au depistat în oraș un bărbat în vârstă de 49 de ani, care a condus un autovehicul ce transportă elevi, sun influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere.

Polițiștii continuă acțiunile pentru siguranța transportului școlar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole