Polițiștii locali au amendat mai multe birturi care au dat muzica pre tare

Polițiștii locali au continuat și în acest weekend să ia măsurile legale în cazul localurilor care au tulburat liniștea publică prin muzica dată la maxim.

„Astfel, în seara zilei de sâmbătă, timișorenii care locuiesc în apropierea Pieței Consiliul Europei și nu numai au semnalat faptul că din această zonă, respectiv de la grădina de vară a Iulius Town, se aude foarte tare muzica, provocând disconfort. Polițiștii locali s-au deplasat la fața locului și au aplicat organizatorului petrecerii, societatea Art Act Production SRL cu sediul în București, o sancțiune conform Legii 61/1991 republicată de 1000 lei. Pentru că nu au oprit muzica și au continuat să deranjeze cetățenii, o jumătate de oră mai târziu, polițiștii locali au revenit la fața locului, aplicând aceleiași firme încă o sancțiune de 1500 lei, conform aceluiași act normativ”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Duminică dimineața, în jurul orei 00.10, distracția unora a continuat, la fel și controalele.

„Astfel, polițiștii locali au aplicat societății River Fun Garden, de pe Bdul Vasile Pârvan, o sancțiune de 1500 lei, conform Legii 61/1991, tot pentru muzică la intensitate ridicată. Cu aceeași sancțiune de 1500 lei s-a ales și societatea Protein House, care a dat muzica prea tare pentru ora târzie, respectiv 01.20, în noaptea de sâmbătă spre duminică, tot pe Bdul Vasile Pârvan. Trebuie menționat faptul că ultimele două sancțiuni au fost aplicate în cadrul unei acțiuni coordonate de Poliția Municipiului Timișoara, pe timp de noapte, pe linie de ordine publică”, mai transmite Poliția Locală.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou asupra faptului că tulburarea liniștii locuitorilor pe timp de noapte se sancționează drastic, la mai multe fapte repetate, cei depistați în astfel de situații riscând ca societățile pe care le reprezintă să fie propuse pentru suspendarea activității pe o perioadă de până la 30 de zile.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole