Poliția Locală a demarat verificări privind păstrarea curățeniei de către agenții economici. Au fost controlate 27 de firme, trei au luat amenzi

Polițiștii locali au organizat, în această dimineață, o acțiune fulger la agenții economici din zona centrală a orașului. Au fost verificate firmele de pe traseul Bdul Revoluției 1989 – Proclamația de la Timișoara –  Podul Decebal – Piața Libertății, privind modul în care aceștia păstrează curățenia în fața punctelor de lucru, dacă gestionează deșeurile conform legislației în vigoare, dacă dețin contracte încheiate cu operatorul de servicii de salubritate, dacă au amplasat în fața locațiilor în care își desfășoara activitate scrumiere etc.

În urmă cu aproape o lună, Poliția Locală Timișoara atrăgea atenția persoanelor juridice că vor fi efectuate verificări și se vor lua măsuri împotriva celor care nu păstrează curățenia și nu întrețin locațiile în care desfășoară activități comerciale.

Astfel, în această dimineață, au fost verificați 27 agenți economici, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale. Magazinul alimentar Profi Food a fost sancționat cu 2500 lei, pentru gestionarea neconformă a deșeurilor, editura Eurostampa a fost sancționată cu 1500 lei pentru că nu are contract cu operatorul de salubritate, iar salonul Blind Barbers a fost sanctionat cu 1000 lei pentru că nu respecta prevederea referitoare la colectarea duală a deșeurilor.

„Atragem din nou atenția că vor fi efectuate în continuare acțiuni de control pentru a se verifica daca sunt respectate măsurile stabilite de legislația în vigoare, iar în cazul în care sunt constatate nereguli, polițiștii locali vor aplica sancțiuni drastice”, a anunțat Poliția Locală Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole