Poliția de Frontieră: Trafic crescut la ieşirea din ţară – 90 de minute de așteptare la Nădalc II, 60 de minute la Cenad. Măsuri de fluidizare la graniţa cu Ungaria

Măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada sărbătorilor vor fi menţinute şi în zilele următoare, în mod special la graniţa cu Ungaria, precizează Poliţia de Frontieră.

La ora transmiterii acestui articol timpii de așteptare erau de 90 de minute la Nădalc II, 60 de minute la Cenad, 40 de minute la Nădlac, 20 de minute la Turnu.

Potrivit Poliției de Frontieră, măsurile au fost luate având în vedere că vacanţa de iarnă s-a încheiat şi mulţi cetăţeni români se întorc în statele din vestul Europei, unde au reşedinţa, iar acest lucru va duce la o creştere a valorilor de trafic la ieşirea din ţară.

„La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care în mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control”, explică IGPF.

Poliţia de Frontieră recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară unde sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier:

* În judeţul Arad: P.T.F. Nădlac-Nagylak, P.T.F. Nădlac II-Csanadpalota, P.T.F. Turnu-Batonnya, P.T.F. Vărşand-Gyula;

* În judeţul Bihor: P.T.F. Salonta-Mehkerek, P.T.F. Borş-Artand, P.T.F. Borş II-Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai-Nyirabrany, P.T.F. Săcuieni-Letavertes;

* În judeţul Satu Mare: P.T.F. Urziceni-Vallaj şi P.T.F. Petea-Csengersima;

* În judeţul Timiş: P.T.F. Cenad-Kiszombor.

Totodată, la nivelul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei a fost suplimentat personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră.

IGPF precizează că este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în cele mai tranzitate sunt suplimentate cu personal arterele de control pe sensul de ieşire ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor de călătorie.

În perioada 17 decembrie 2021-07 ianuarie 2022, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2,3 milioane de persoane, din care 1,2 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 1,1 milioane pe sensul de ieşire din ţară, cu aproximativ 600.000 mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a înregistrat o dublare a valorilor de trafic, la frontierele României.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au efectuat formalităţile specifice aproximativ 840.000 persoane, dar şi prin punctele de frontieră aeroportuare – 825.000 persoane.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

De asemenea, Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole