Poli Timişoara nu a avut cu cine discuta despre situația arenei Dan Păltinişanu. Șeful CJ Timiș, Alin Nica, a plecat în Dubai

Duminica trecută, conducerea Politehnicii Timişoara anunța că dorește ca în acestă săptămână să aibă o serie de discuții despre situația arenei Dan Păltinişanu, cu autoritățile locale și județene.

“Fotbalul timișorean are nevoie de unitate la nivel decizional și de acțiuni urgente și concrete, nu de planuri și promisiuni. Am efectuat demersurile necesare pentru a avea o serie de întâlniri cu autoritățile locale și județene în perioada următoare, pentru a identifica soluții rapide pentru deblocarea situației ingrate în care ne aflăm, ca și oraș. Rezultatele acestor întâlniri vor fi comunicate public suporterilor și reprezentanților mass-media într-o conferință pe care dorim să o organizăm la sfârșitul săptămânii viitoare“, se arată într-un comunicat de presă din 27 februarie.

Discuția nu a mai avut însă loc, deoarece șeful CJ Timiș, Alin Nica, instituție care are în administrare stadionul, a plecat într-o delegație la Dubai, cu detalii AICI.

Într-o conferință de presă, de ieri, 4 martie, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timişoara şi membru în Consiliul de Administrație al clubului, a spus că a vorbit doar telefonic cu șeful de la “județ“.

“Am discutat cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean doar telefonic, pentru că acum e plecat. Noi trebuie să facem o întâlnire în care să ne asumăm nişte termene la nivel de judeţ, oraş. Şi am discutat la Prefectură, pentru că sunt implicări politice diferite şi noi discutăm cu toţi care pot să conteze în deciziile pe care le luăm. Am avut o discuţie şi cu Primăria. Încercăm să-i punem pe toţi la o masă. Nu doar Politehnica, încercăm să aducem şi Ripensia la acea discuţie, îi priveşte şi pe ei, şi dacă e cazul alte entităţi. Dar nu vreau o masă politică, în care să ieşim şi să spunem că totul va fi minunat. Ci vreau să ne asumăm nişte lucruri. Nu cunosc în detaliu, infrastructură, tot, unde putem juca, dar pot să zic că dacă Păltinişanu va rămâne închis, nu ştiu ce vom face… Mă refer la orice echipă. Şi în momentul de faţă nu are rost să vorbim de un an sau poate chiar doi de demolarea lui Păltinişanu, pentru că nu ştiu unde jucăm. Pe Ştiinţa nu se pune problema să jucăm în Liga I. Dacă ne propunem să mergem în Liga I şi noi ne propunem asta în sezonul viitor, nu prea ai unde să joci…”, a mai spus Florin Drăgan.

Rectorul Universităţii Politehnica Timişoara și-ar dori chiar redeschiderea stadionului.

“E adevărat, Păltinişanu are nişte probleme. Există o expertiză, dar trebuie să ne uităm pe acea expertiză, să nu luăm decizii la o zi după un eveniment neplăcut, pentru că le luăm la cald şi nu cred că sunt cele mai bune. Trebuie să căutăm o soluţie pentru a putea redeschide Păltinişanu. Că dacă nu putem să jucăm pe Păltinişanu, nu ştiu unde jucăm sezonul viitor. Bun, jucăm pe Electrica, dar maxim Liga 2, ce pretenţii poţi să ai!? Sau, să construiască Primăria o tribună acolo, să gândim un stadion de 5-6.000 de locuri, care să fie gata într-un an. Dar din toamnă nu ştiu unde vom juca cu Păltinişanu închis, dacă e închis şi se demolează e o poveste, dacă e închis şi mai stă doi ani e o altă poveste… Politehnica are oameni care pot să vadă expertiza, să înţelegem, eu cred că putem să găsim soluţii. Dacă se poate juca cu maximum 10.000 de oameni, asta e situaţia. Jucăm cum se poate cu nişte lucrări care pot fi făcute. Dar să vedem ce poate face CJ Timiş, Primăria Timişoara (…) Nu e normal să inchidem dacă a căzut instalaţia electrică”, a mai precizat Florin Drăgan.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole