„Podul de Poveste”, un proiect de înfrumusețare a spațiului fizic și mediului social, debutează în Parcul Uzinei de Apă din Timișoara

La inițiativa echipei creative „Croșetăm povești și poduri” și finanțat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Timișoara”, proiectul „Podul de Poveste” se va derula în Parcul Uzinei de Apă, în perioada iulie – noiembrie și invită întreaga comunitate să i se alăture.

Inițiativa vizează înfrumusețarea podului pietonal din această locație, prin pictarea pasarelei și croșetarea barelor metalice laterale, crearea unei conexiuni între cele două maluri ale râului Bega, scopul principal fiind coagularea comunității în jurul Parcului Uzinei de Apă din Timișoara și implicarea acesteia în activități creative.

Echipa proiectului, formată din artiști și antreprenori din sectorul cultural, propune workshop-uri de pictură, croșetat, fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaștere și dezvoltare personală, întâlniri dedicate mișcării prin dans, meditație Qigong, precum și un eveniment de finalizare a proiectului, cu muzică, discuții și un atelier creativ de pictură pe tricouri uzate. Toate acestea se vor realiza prin implicarea comunității locale, la inițiativa și supravegherea echipei de proiect.

Activitățile își propun să aducă împreună generații diferite, iar componenta educațională implică mai multe direcții: promovarea meșteșugurilor (croșetatul/pictura/fotografia), a stării de bine în natură prin muzică, mișcare, dans, socializare și a unei atitudini caracterizate prin reziliență psihologică.

Parcul Uzinei este un spațiu public comun, deservind o zonă rezidențială vastă, folosit deseori ca reper pentru această parte a orașului, loc de întâlnire pentru pescari, părinți, copii și bunici, dar și sportivi. În acest context, proiectul „Podul de Poveste” va lăsa ca moștenire un spațiu mai colorat și mai prietenos.

“Fiecare copil are cel puțin un spațiu magic în care totul este posibil, în care baghetele funcționează și zânele apar exact atunci când sunt chemate. Ne dorim ca <Podul de Poveste> să devină un astfel de loc pentru copiii care cresc în Timișoara. Un spațiu în care Uzina de Apă să devină un castel fermecat, iar podul multicolor să fie asemenea unui curcubeu care aduce bucurie. Poveștile spuse aici vor fi împletite cu fire de iubire de echipa <Croșetăm Povești și Poduri>”, declară Livia Mateiaș, artist vizual și coordonatorul acestei inițiative. 

Proiectul va debuta sâmbătă, 24 iulie, de la ora 18:00, cu un workshop de pictură coordonat de Livia Mateiaș, în care artista propune participanților o sesiune de brainstorming pentru a schița idei de pictură a podului. De asemenea, cei prezenți vor asculta cântece interpretate live la Ukulele și se vor putea relaxa pe malul Begăi. Participarea va fi gratuită, iar echipa proiectului va pune la dispoziție toate materialele necesare.

Proiectul Podul de Poveste este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Traseu modificat pentru liniile M30 și Expres 3

Societatea de Transport Public Timișoara anunță că începând de joi, 7 aprilie, în programele şi traseele de circulaţie în vigoare, vor interveni modificări pe liniile M30 și Expres 3. Mijloacele…

Timișoara: spectacol cu Ansamblul Timișul și Deian Galetin la Sala Capitol cu ocazia Floriilor – vor urca pe scenă Andreea Voica, Daniela Condurache și Traian Stoiță

În Duminica de Florii timișorenii sunt așteptați la mult îndrăgitul spectacol „𝐀𝐳𝐢, 𝐥𝐚 𝐧𝐨𝐢, 𝐜𝐚̂𝐧𝐭𝐚̆ 𝐭𝐨𝐭 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥”, pregătit de 𝐀𝐧𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐮𝐥 „𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐮𝐥”, pentru toți cei care iubesc frumusețea și autenticitatea folclorului…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole