PNL Timișoara se revoltă deoarece administrația Dominic Fritz alocă 2 milioane de euro pentru reparații în școli în loc de 300.000 de euro cât se aloca pe vremea administrației Nicolae Robu

PNL Timișoara se revoltă, într-un comunicat de presă transmis, miercuri, la ora 19.20, deoarece administrația Dominic Fritz alocă 2 milioane de euro pentru reparații în școli în loc de 300.000 de euro pe vremea administrației Nicolae Robu.

Colterm se ocupa de aceste lucrări încă din 2014 când, prin contract, a primit aceste atribuții tocmai pentru a ajuta această firmă a Primăriei și pentru a face economii la bugetul local. Până acum, lucrările facturate de Colterm către Primărie nu depășeau 300 de mii de euro pe an. Primăria vrea să cheltuiască acum 2 milioane de euro pe doi ani, adică 1 milion de euro pe an, de trei ori mai mult decât până acum. Și nu este vorba de modernizări sau de investiții, ci doar de lucrări de reparații. Nu e nimic suspect în această afacere? E doar incompetență sau e și altceva?“, arată în mod absolut aberant PNL Timișoara.

Organizația așa zis liberală acuză conducerea primăriei de nefinalizarea unei licitații pentru reparații în școli.

Echipa Fritz & Lațcău își arată din nou incompetența administrativă cu care, din păcate, administrează încă Timișoara. Ultima ispravă a acestui nefericit cuplu este renunțarea la serviciile Colterm, care se ocupă de întreținerea unităților de învățământ din oraș și scoaterea la licitație, acum în pragul deschiderii anului școlar a acestor servicii. Prima licitație pentru aceste lucrări a fost anulată și acum incompetenții de la Primărie anunță o nouă licitație. În timp ce copiii și părinții din Timișoara se pregătesc pentru prima zi de școală, USR-iștii de la Primărie pregătesc un posibil tun de aproape 2 milioane de euro. De ce oare aceste servicii nu au fost lăsate în sarcina Colterm, firmă la care municipalitatea este acționară 100%? De ce era nevoie ca cele două milioane de euro să meargă spre o firmă (apropiată USR?) când acești bani publici, deloc puțini, puteau merge spre firma Primăriei? Care au fost motivele reale ale rezilierii contractului cu Colterm? Sunt doar câteva întrebări adresate tandemului toxic Fritz & Lațcău“, mai precizează PNL Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole